«Γίνονται 200 δοκιμές και πιστοποιήσεις των συστημάτων, βαδίζουμε προς την 30ή Νοεμβρίου και δεν υπάρχει η παραμικρή σκέψη για άλλη ημερομηνία» ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, για τις δοκιμαστικές διαδρομές (trial run) των συρμών του μετρό Θεσσαλονίκης.

Με λιγότερες από 40 μέρες να απομένουν για την πολυπόθητη έναρξη των δρομολογίων, ο κ. Ταχιάος είπε ότι το σύνολο των υποδομών του μετρό, όπως οι συρμοί, οι κυλιόμενες σκάλες και η γενικότερη λειτουργία των σταθμών, θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου.

«Γίνονται 200 δοκιμές και πιστοποιήσεις των συστημάτων, βαδίζουμε προς την 30ή Νοεμβρίου και δεν υπάρχει η παραμικρή σκέψη για άλλη ημερομηνία, άλλωστε είναι και η ημερομηνία που λήγει η σύμβαση του κατασκευαστή του έργου και αυτού που πρέπει να παραδώσει και το τροχαίο υλικό», τόνισε ο υφυπουργός μιλώντας στο Action 24.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι διαδικασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος για την ασφάλεια του νέου μέσου μαζικής μεταφοράς της Θεσσαλονίκης.

«Δεν είναι μόνο οι διαδικασίες που ακολουθούνται, είναι ότι τη λειτουργία του μετρό της Θεσσαλονίκης την ανέλαβε μια γαλλοϊταλική κοινοπραξία, η THEMA, η οποία λειτουργεί πανομοιότυπο μετρό στην Κοπεγχάγη, με το ίδιο τροχαίο υλικό, με την ίδια τοπολογία σταθμών, αντίστοιχα χαρακτηριστικά δηλαδή, ενώ λειτουργούν και το μετρό του Μιλάνου», εξήγησε ο κ. Ταχιάος.

Μάλιστα έκανε λόγο για «ανθρώπους που έχουν εμπειρία, ξέρουν τι θα πει ασφάλεια, ξέρουν τι θα πει “by the book” (σ.σ. σύμφωνα με τους τύπους) και θα έρθουν να παραλάβουν ένα εξαιρετικό έργο που έχει η κοινοπραξία ΑΚΤΟΡ – Webuild – Hitachi».

Παράλληλα επισήμανε πως ό,τι άλλο ακούγεται για την ασφάλεια του μετρό είναι είναι παραφιλολογία και τεράστια ψεύδη, λέγοντας ότι είναι απολύτως σίγουρο ότι τα πάντα πηγαίνουν by the book.

Διαβάστε ακόμη