Η Hellenic Train διέψευσε, με ανακοίνωσή της, τις κατηγορίες περί προθέσεως της εταιρείας να αιτηθεί αποζημιώσεων από το Ελληνικό Δημόσιο για τις συνέπειες που επήλθαν στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία Daniel και το δυστύχημα στα Τέμπη.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Οι αξιώσεις της εταιρείας μας, κατά του Ελληνικού Δημοσίου, πηγάζουν αυτοτελώς από την σύμβαση Υ.Δ.Υ. (εκτέλεση επιβατικών δρομολογίων), η οποία συνάφθηκε την 14.4.2022, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1370/2007 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 23ης Οκτωβρίου 2007 και κυρώθηκε από την ελληνική βουλή με τον ν. 4953/2022.

Η Εταιρεία μας σεβόμενη απόλυτα την νομιμότητα και τις προβλέψεις τόσο της Ελληνικής Νομοθεσίας όσο και της σύμβασης ΥΔΥ με το Ελληνικό Δημόσιο, ουδέποτε ήγειρε μη προβλεπόμενες απαιτήσεις σε βάρος του και συνεργάζεται στενά με το αρμόδιο Υπουργείο και τις λοιπές  αρχές, όλο αυτό το διάστημα για την αντιμετώπιση των συνεπειών των ανωτέρω γεγονότων, και την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του ελληνικού σιδηροδρόμου, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σεβασμό προς τον επιβάτη.

Διαβάστε ακόμη