Στη REDS περνάει σύμφωνα με πληροφορίες η σύμβαση παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου από την «Άκτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε.», σε μια συναλλαγή μεταξύ δύο εταιρειών του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Η REDS μετά την πρόσφατη έξοδό της από το Χρηματιστήριο, φαίνεται ότι εντάσσει στο χαρτοφυλάκιό της όχι μόνο τη Μαρίνα Αλίμου, αλλά και το ξενοδοχείο της Ολυμπιακής Επιτροπής στο Μαρούσι, καθώς επικράτησε στον σχετικό διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί στα τέλη Μαΐου.

Η Reds σχεδιάζει να κάνει σημαντικό «άνοιγμα» στον τομέα τουρισμό, στοχεύοντας να δημιουργήσει ένα αξιόλογο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων. Το πρώτο βήμα αυτής της νέας στρατηγικής που αναμένεται να ακολουθήσει η εταιρεία αποτελεί η επικράτηση της στον διαγωνισμό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (EOE) για το ξενοδοχείο που λειτουργούσε ως Civitel Hotel επί της λεωφόρου Κηφισίας, σε κομβικό σημείο, στο ύψος του Ολυμπιακού Σταδίου, απέναντι από το εμπορικό κέντρο Golden Hall.

Το ξενοδοχειακό ακίνητο που λειτουργούσε μέχρι πρότινος στην κατηγορία των 4 αστέρων περιλαμβάνει οκτώ ορόφους (δύο υπόγεια, ισόγειο και πέντε ανωδομές), με συνολική επιφάνεια 5.725 τ.μ. επί οικοπέδου 2.235 τ.μ., δυναμικότητα 40 δωματίων κι επιπλέον χώρους εστίασης κι εκδηλώσεων. Η θέση του θεωρείται προνομιούχος δεδομένου ότι βρίσκεται σε μία περιοχή, όπως το Μαρούσι. Στον διαγωνισμό φαίνεται ότι συμμετείχαν αρκετά σχήματα, ωστόσο, η REDS επικράτησε με προτεινόμενο μίσθωμα της τάξης των 600.000 ευρώ τον χρόνο, μέσω σχήματος που συμμετείχε και η SWOT Hospitality.

Η Reds επίσης έχοντας και τη σύμβαση παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου, συνεχίζει το σχέδιο ανάπτυξής της. Στόχος του νέου σχεδίου χωροθέτησης είναι να φέρει περισσότερα και μεγαλύτερα σκάφη αναψυχής στον Άλιμο, να δημιουργήσει περισσότερο πράσινο στην έκταση, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργήσει έναν «ζωντανό» πόλο έλξης επισκεπτών που θα προέρχονται τόσο από τη γύρω περιοχή όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Ειδικότερα το σχέδιο χωροθέτησης προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείου, τριών εμπορικών κέντρων και ταυτόχρονα κέντρων αναψυχής. Το κολυμβητήριο του Αλίμου θα ανακατασκευαστεί πλήρως. Επίσης, προβλέπεται η λειτουργία σούπερ μάρκετ, κτιρίου διοίκησης της Μαρίνας, κτιρίου ναυταθλητισμού, λιμεναρχείου, parking συνολικής δυναμικότητας 700 θέσεων. Υπάρχει επίσης πρόβλεψη για σταθμούς καυσίμων για οχήματα και σκάφη κ.ά.

Διαβάστε ακόμη