Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους φορτιστές των ηλεκτρικών λεωφορείων διαβεβαίωσε η υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με το δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό. Η υφυπουργός είπε ότι μετά τις ευρωεκλογές αναμένεται να βγει σε διαβούλευση νέος διαγωνισμός για επιπλέον 700 λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Είναι έτοιμος και θα βγει σε διαβούλευση και ο νέος διαγωνισμός για επιπλέον 700 λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, τόνισε η Χριστίνα Αλεξοπούλου

Μιλώντας για τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία η κυρία Αλεξοπούλου είπε ότι «κυκλοφορούν περίπου 70 λεωφορεία στους δρόμους της Αττικής και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα έχουμε 100 λεωφορεία στους δρόμους του Λεκανοπεδίου». Παράλληλα συμπλήρωσε μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουμε το σύνολο των ηλεκτρικών λεωφορείων, τα 140 λεωφορεία. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους φορτιστές, κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους.

Η κα Αλεξοπούλου ανέφερε ότι ο σχεδιασμός μέχρι το τέλος του 2027 είναι να αντικατασταθούν 1.300 λεωφορεία με νέα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

«Έχουμε υπογράψει δύο ακόμα συμβάσεις για 300 νέα λεωφορεία φυσικού αερίου CNG, θα έχουμε τα πρώτα 10 λεωφορεία μέχρι το τέλος Ιουλίου. Είναι έτοιμος και θα βγει σε διαβούλευση και ο νέος διαγωνισμός για επιπλέον 700 λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θεωρώ ότι θα μπει σε διαβούλευση».

Διαβάστε ακόμη