Σύντομα θα ξεκινήσει η λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», στο Μαρούσι, όπως γνωστοποιήθηκε κατά τη σημερινή επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα στο κτίριο του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», στο Μαρούσι. Ο υπουργός συνοδευόταν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Μάξιμο Σενετάκη και από τον γενικό γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιο Κυριαζή.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός:

«Προχωράμε δυναμικά στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές των ερευνητικών μας κέντρων.

Σύντομα θα ξεκινήσει η λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά”, στο Μαρούσι, όπου παρευρεθήκαμε σήμερα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκα και τον γενικό γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιο Κυριαζή.

Πιστεύουμε στο μέλλον της Έρευνας και βασιζόμαστε στην Καινοτομία. Η εφευρετικότητα των Ελλήνων ερευνητών είναι το βασικό κριτήριο που μας κάνει να αισιοδοξούμε. Γι’ αυτό καθημερινά αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους.

Το κτίριο στο Μαρούσι φιλοξενεί την διοικητική έδρα του “Αθηνά”, το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου, το Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων, το Ινστιτούτο Ρομποτικής και ορισμένους τεχνοβλαστούς.

Το υποέργο εντάσσεται στο συνολικό έργο αναβάθμισης των υποδομών του “Αθηνά” με την στήριξη του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Η αναβάθμιση του κτηρίου με νέο αμφιθέατρο 120 θέσεων, ειδικούς εργαστηριακούς χώρους και στούντιο επεξεργασίας φωνής και ήχου, καθώς και αίθουσες συνεδριάσεων και γραφείων, αναμένεται να τονώσει σημαντικά τις ερευνητικές και αναπτυξιακές δράσεις του Ερευνητικού Κέντρου».

Διαβάστε ακόμη