Με προϋπολογισμό 70 εκατ. ευρώ προκηρύχθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου ο διαγωνισμός για την κατασκευή και λειτουργία επί 32 χρόνια του Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου με τις προσφορές να κατατίθενται στις 14 Ιουνίου. Το Τεχνολογικό Πάρκο θα κατασκευαστεί σε δύο ακίνητα που βρίσκονται δίπλα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συνολικής επιφάνειας περίπου 31 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με την μελέτη και την οικοδομική άδεια του έργου, το προς ανέγερση κτιριακό συγκρότημα του Τεχνολογικού Πάρκου «αποτελείται από έξι διώροφα κτίρια υψηλής αισθητικής με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, συνολικής κάλυψης 7.947,97 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) και δόμησης 15.455,62 τ.μ., εκ των οποίων τα 14.738,96 τ.μ. είναι ανώγεια δόμηση και τα 716,66 τ.μ. Υπόγεια κύριας χρήσης. Στα κτίρια συμπεριλαμβάνονται επιπλέον βοηθητικοί χώροι υπογείων συνολικού εμβαδού 1.092,99 τ.μ.

Οι χώροι χρήσης γραφείων αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα της δόμησης συνολικού εμβαδού 14.078,76 τ.μ. και κατανέμονται στα πέντε εκ των έξι κτιρίων του συγκροτήματος. Σύμφωνα με το τεύχος του διαγωνισμού πρόκειται για χώρους «οι οποίοι θα εκμισθωθούν κυρίως στις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνούς εμβέλειας που θα εγκατασταθούν στο Τεχνολογικό Πάρκο».

Διαβάστε ακόμη