Η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας Baidu της μονάδας ρομποταξί, Apollo Go, βρίσκεται σε συνομιλίες με διάφορες εταιρείες για να επεκταθεί σε υπερπόντιες αγορές στο «εγγύς μέλλον», σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CNBC.

Η Baidu είναι ένας από τους σημαντικότερους φορείς εκμετάλλευσης ρομποταξί στην Κίνα. Οι ρυθμιστικές αρχές σε τμήματα του Πεκίνου και σε πόλεις όπως η Wuhan – η μεγαλύτερη περιοχή λειτουργίας του Apollo Go – έχουν επιτρέψει στις εταιρείες να λειτουργούν εμπορικά αυτοκινούμενα ταξί μετά από χρόνια που επέτρεπαν μόνο εσωτερικές δοκιμές.

Tesla έχει πραγματοποιήσει την Πέμπτη την πολυαναμενόμενη εκδήλωση για το ρομποταξί.

Η WeRide, μια άλλη κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ρομποτικών ταξί, ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου μια συμφωνία για την ενσωμάτωση των αυτοκινήτων της στην πλατφόρμα της Uber στο Άμπου Ντάμπι φέτος. Η δήλωση ανέφερε ότι οι εταιρείες δεν σχεδιάζουν παρόμοιες συνεργασίες στις ΗΠΑ ή την Κίνα.

Τον Ιούλιο, η BYD και η Uber ανακοίνωσαν ότι θα αναπτύξουν «οχήματα με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης» για την πλατφόρμα της εταιρείας ride-hailing.

Οι βόλτες με ρομποταξί στην Κίνα που διαχειρίζονται η Baidu και εταιρείες όπως η Pony.ai επιδοτούνται γενικά σε μεγάλο βαθμό από τις εταιρείες για να ενθαρρύνουν τη χρήση τους. Η τοπική νομοθεσία απαιτεί μερικές φορές να κάθεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ένας εργαζόμενος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι όλα τα οχήματα πλήρως αυτόνομα.

Η Baidu δήλωσε ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου, το Apollo Go είχε πραγματοποιήσει περισσότερες από 7 εκατομμύρια διαδρομές με ρομποταξί.

Στο μεταξύ, η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο Rong Luo δεν θα είναι πλέον οικονομικός διευθυντής της, και αντ’ αυτού θα γίνει εκτελεστικός αντιπρόεδρος που θα επιβλέπει τη μονάδα κινητού οικοσυστήματος της εταιρείας. Ο Junjie He, πρώην επικεφαλής της μονάδας κινητής τηλεφωνίας, θα γίνει προσωρινός οικονομικός διευθυντής, δήλωσε η εταιρεία. Η Baidu περιέγραψε τις αλλαγές ως μέρος μιας «διοικητικής εναλλαγής».

Διαβάστε ακόμη