Η Microsoft Corp. συμφώνησε να αγοράσει ενέργεια που παράγεται από φωτοβολταϊκά πάνελ σε εκατοντάδες δημόσιες κατοικίες και κυβερνητικά κτίρια στη Σιγκαπούρη, σε μια προσπάθεια να πλησιάσει τους κλιματικούς της στόχους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Microsoft έχει συνάψει μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για την αγορά 100% της ανανεώσιμης ενέργειας που παράγεται από το έργο SolarNova 8 στη Σιγκαπούρη. Αυτό το έργο, που ανήκει στην EDP Renewables, είναι το μεγαλύτερο έργο φωτοβολταϊκών στη χώρα και αποτελεί μέρος ενός κυβερνητικού προγράμματος για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Microsoft στοχεύει να επιτύχει κλιματική ουδετερότητα έως το τέλος της δεκαετίας και αυτή η συμφωνία συνάδει με τους κλιματικούς της στόχους. Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει οπισθοδρομήσεις στην επίτευξη των στόχων μείωσης των εκπομπών, αλλά έχει εντείνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης.

Το έργο SolarNova 8 έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 200 μεγαβάτ ανανεώσιμης ενέργειας. Η Microsoft θα αγοράσει όλη την ενέργεια που εξάγεται στο δίκτυο, ενώ ένα μέρος θα χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία των κτιρίων που εμπλέκονται στο έργο. Η συμφωνία είναι μια 20ετής συμφωνία απορρόφησης, που καταδεικνύει τη δέσμευση της Microsoft για μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

Αυτή είναι η δεύτερη συμφωνία μεταξύ της Microsoft και της EDP Renewables στη Σιγκαπούρη, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη συνεργασία τους στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το πρόγραμμα SolarNova στο σύνολό του θα συμβάλει σημαντικά στις ενεργειακές ανάγκες της Σιγκαπούρης, παράγοντας περίπου 5% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας της χώρας ετησίως.

Διαβάστε ακόμη