Η Orsted επαναστατεί στις επιχειρήσεις θαλάσσιων αιολικών πάρκων με τη χρήση τεχνολογίας drones. Μετά από επιτυχημένες δοκιμές στο Hornsea 1, η εταιρεία χρησιμοποιεί πλέον drones 70 κιλών για τη μεταφορά φορτίων έως 100 κιλών στο αιολικό πάρκο Borssele 1&2.

Παραδοσιακά, η παράδοση εξοπλισμού στους ανεμογεννήτριες περιελάμβανε χρονοβόρα μεταφορά με πλοίο και επιχειρήσεις γερανών. Χρησιμοποιώντας drones, η Ørsted μείωσε σημαντικά τον απαιτούμενο χρόνο για αυτή τη διαδικασία, από ώρες σε μόλις λίγα λεπτά. Αυτή η καινοτομία όχι μόνο ενισχύει την αποτελεσματικότητα αλλά και βελτιώνει την ασφάλεια, ελαχιστοποιώντας την ανθρώπινη παρέμβαση και μειώνοντας τον αριθμό των ταξιδιών με πλοίο, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές άνθρακα.

Η δέσμευση της Ørsted για την τεχνολογική πρόοδο είναι εμφανής σε αυτό το έργο. Η εταιρεία αναζητά ενεργά συνεργασίες για την επέκταση της αλυσίδας εφοδιασμού drones και επενδύει σε έρευνα και ανάπτυξη για να συνεχίσει να ωθεί τα όρια της ανανεώσιμης ενέργειας. Αυτή η προσέγγιση υπογραμμίζει τον ρόλο της Ørsted ως πρωτοπόρου στη βιομηχανία θαλάσσιας αιολικής ενέργειας, μειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας τη βιωσιμότητα της πράσινης ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη