Με την εκρηκτική αύξηση του τομέα της ηλιακής ενέργειας στη Γαλλία, που σηματοδοτήθηκε από τις σημαντικές εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών 3 GW το 2023, παρατηρείται παράλληλη ανάπτυξη σε λύσεις αποθήκευσης ενέργειας. Η Monabee, ένας εγχώριος πάροχος εξοπλισμού, αξιοποιεί αυτή την τάση εισάγοντας δύο καινοτόμες επιλογές αποθήκευσης: μια φυσική μπαταρία και ένα σύστημα εικονικής μπαταρίας, σύμφωνα με το pv magazine.

Το τελευταίο, μια συνεργασία με τον εγκαταστάτη Urban Solar Energy, αποτελεί μια νέα προσέγγιση στη διαχείριση ενέργειας. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές φυσικές μπαταρίες, η εικονική μπαταρία είναι μια ψηφιακή υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν εικονικά απεριόριστες ποσότητες ηλιακής ενέργειας. Κατά τις διάφορες ώρες της ημέρας, η περίσσεια ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταϊκά που δεν καταναλώνεται άμεσα, καταγράφεται και πιστώνεται σε έναν προσωπικό online λογαριασμό. Όταν η παραγωγή ενέργειας μειωθεί, όπως κατά τη διάρκεια της νύχτας ή των συννεφιασμένων ημερών, η αποθηκευμένη της χρησιμοποιείται αυτόματα πριν την άντληση ενέργειας από το δίκτυο. Αυτή η διαδικασία είναι απρόσκοπτη και δεν απαιτεί πρόσθετο υλικό ή συντήρηση.
Σε συνδυασμό με την εικονική λύση, η Monabee προσφέρει επίσης τη φυσική μπαταρία Huawei Luna 2000. Αυτή η συσκευή, που υποστηρίζεται από εγγύηση δέκα ετών, προσαρμόζεται έξυπνα στις διακυμάνσεις της παραγωγής και της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, φορτίζοντας μόνο με την περίσσεια ενέργεια. Διατίθεται σε χωρητικότητες 5 kWh, 10 kWh και 15 kWh, ενώ η μπαταρία είναι επίσης κλιμακούμενη για να καλύψει τις εξελισσόμενες ανάγκες ενέργειας.

Παρέχοντας τόσο φυσικές όσο και εικονικές επιλογές αποθήκευσης, η Monabee δίνει τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεις να μεγιστοποιήσουν την αυτοκατανάλωση της ηλιακής ενέργειας, να μειώσουν την εξάρτηση τους από το δίκτυο και να συμβάλουν σε ένα πιο βιώσιμο ενεργειακό μέλλον.

Διαβάστε ακόμη