Η LG Energy Solution επιδιώκει να γίνει ηγέτης στην τεχνολογία κατασκευής μπαταριών, εμπορευματοποιώντας την «ξηρή επίστρωση», μια διαδικασία που θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής. Αυτή η τεχνολογία θεωρείται επαναστατική επειδή εξαλείφει τα ενεργειακά απαιτητικά στάδια της διάλυσης χημικών ουσιών σε διαλύτες και του στεγνώματός τους σε μεγάλους φούρνους. Η ξηρή επίστρωση θα μπορούσε να μειώσει το κόστος παραγωγής μπαταριών κατά 17% έως 30% και να επιτρέψει στις εταιρείες να χρησιμοποιούν 30% λιγότερη ενέργεια και 50% λιγότερο χώρο.

Η LG ποντάρει στην ξηρή επίστρωση για να ανταγωνιστεί τους Κινέζους κατασκευαστές μπαταριών όπως η CATL και η BYD, των οποίων το μερίδιο αγοράς αυξάνεται ραγδαία. Η Tesla, πρωτοπόρος στην τεχνολογία ξηρής επίστρωσης, έχει καταφέρει να εφαρμόσει τη διαδικασία μόνο στο άνοδο της μπαταρίας και όχι στην κάθοδο. Η κατασκευή της καθόδου με ξηρή επεξεργασία είναι πιο δύσκολη επειδή τα υλικά είναι δυσκολότερο να χειριστούν. Η LG ισχυρίζεται ότι η διαδικασία ξηρής κατασκευής ηλεκτροδίων μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε κάθοδους όσο και σε ανόδους.

Άλλες εταιρείες, όπως η Panasonic, η CATL, η EVE Energy και η Svolt Energy, εργάζονται επίσης πάνω στην τεχνολογία ξηρών ηλεκτροδίων. Αυτό αποτελεί ευκαιρία για κατασκευαστές εξοπλισμού όπως η Hanwha Momentum, η οποία μελετά τη διαδικασία ξηρής επίστρωσης μαζί με κατασκευαστές μπαταριών. Startups όπως η AM Batteries αναπτύσσουν επίσης εξοπλισμό ειδικά για μπαταρίες με ξηρή επίστρωση.

Η Narae Nanotech, μια εταιρεία που προμηθεύει επικαλύψεις για συσκευές Apple, ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση. Προσπαθεί να βελτιώσει τη διαδικασία υγρής επίστρωσης μειώνοντας την γραμμή επίστρωσης στη μέση χρησιμοποιώντας λάμπες flash Xenon. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση για εταιρείες που δεν είναι ακόμη έτοιμες να υιοθετήσουν την τεχνολογία ξηρής επίστρωσης.

Ολόκληρη η βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων αναζητά τρόπους μείωσης του κόστους των μπαταριών προκειμένου να ανταγωνιστεί τα παραδοσιακά οχήματα με κινητήρες βενζίνης. Η τεχνολογία ξηρής επίστρωσης είναι μια πολλά υποσχόμενη λύση, αλλά βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη