Η Tesla λέει ότι η νέα οικιακή μπαταρία της, η Powerwall 3, έχει διπλάσια ισχύ από το προηγούμενο μοντέλο με χωρητικότητα μπαταρίας 13,5 kWh και μέγιστη ικανότητα φόρτισης και εκφόρτισης 4,6 kW. Το μέγεθος της συνολικής εγκατάστασης μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη και το προϊόν μπορεί να διαχειριστεί κανείς μέσω της εφαρμογής Tesla App, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού pv.

Η αμερικανική εταιρεία υπογραμμίζει το πλεονέκτημα της «προστασίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης» που προσφέρει η νέα γενιά Powerwall. Αυτό το χαρακτηριστικό σημαίνει ότι το Powerwall μπορεί να ανιχνεύει αυτόματα τις βλάβες και να γίνεται η πηγή ενέργειας του σπιτιού όταν το ηλεκτρικό δίκτυο διακόπτεται. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος στην Ευρώπη, ο αντιστροφέας μπορεί να παρέχει μεταξύ 3,68 και 11,04 κιλοβάτ.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι ο ενσωματωμένος φωτοβολταϊκός μετατροπέας σημαίνει επίσης ότι οι πελάτες δεν χρειάζεται να αγοράσουν μετατροπέα τρίτου κατασκευαστή. Η σύζευξη συνεχούς ρεύματος εξασφαλίζει μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και ευκολότερη εγκατάσταση, καθώς πρέπει να εγκατασταθούν λιγότερα εξαρτήματα.

Νέο σύστημα θερμικής διαχείρισης

Το σύστημα θερμικής διαχείρισης του φωτοβολταϊκού συστήματος οικιακής αποθήκευσης έχει επίσης επανασχεδιαστεί με βάση την τεχνολογία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Tesla Model 3. Αυτό σημαίνει ότι η εγκατάσταση είναι δυνατή σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες μεταξύ -20 και 50 βαθμών Κελσίου. Επιπλέον, ο στιβαρός σχεδιασμός μπορεί να αντέξει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, οπότε η κανονική λειτουργία είναι εγγυημένη ακόμη και σε υψηλή υγρασία και πλημμύρες έως και 60 εκατοστά νερού.

Διαβάστε ακόμη