Η Electric Era ανέπτυξε μια νέα τεχνολογία για σταθμούς ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί αποθήκευση ενέργειας με μπαταρίες ιόντων λιθίου, με στόχο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των μεγάλων χρόνων αναμονής και του υψηλού κόστους που συνδέονται με τους συμβατικούς σταθμούς ταχείας φόρτισης συνδεδεμένους στο δίκτυο, σύμφωνα με το clean technica.

Η λύση της Electric Era είναι να αξιοποιήσει την αποθήκευση ενέργειας με μπαταρίες για να μειώσει την επιβάρυνση του δικτύου και να εξαλείψει την ανάγκη για συνδέσεις υψηλής τάσης. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει ταχύτερη εγκατάσταση και αποφεύγει προβλήματα αξιοπιστίας που ταλανίζουν τη βιομηχανία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Για παράδειγμα, η εταιρεία κατάφερε να κατασκευάσει ένα σταθμό στο Weymouth της Μασαχουσέτης σε μόλις 6 μήνες, ενώ τα συμβατικά έργα συνήθως αντιμετωπίζουν καθυστέρηση δύο ετών λόγω έλλειψης μετασχηματιστών.

Οι ιδρυτές της Electric Era, Ward και Kelcourse, πιστεύουν ότι η τεχνολογία τους με μπαταρίες είναι μια έγκαιρη λύση για την ταχεία αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Αναγνωρίζουν την πολυπλοκότητα της κατασκευής σταθμών φόρτισης λόγω των απαιτήσεων αδειοδότησης και των περιορισμών των υποδομών. Η λύση τους προέκυψε ως απάντηση στην πολυετή καθυστέρηση των ηλεκτρικών εξαρτημάτων που εμποδίζει τα συμβατικά έργα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Μασαχουσέτη.

Ενώ οι περισσότεροι μεγάλοι προγραμματιστές σταθμών φόρτισης είναι επιφυλακτικοί απέναντι στην προσέγγιση με μπαταρίες λόγω του υψηλότερου αρχικού κόστους που θεωρείται ότι έχει, η Electric Era υποστηρίζει ότι το σύστημά της είναι μόνο 20% έως 50% πιο ακριβό από τα συμβατικά συστήματα και προσφέρει πλεονεκτήματα όσον αφορά την εγκατάσταση, τη συντήρηση και τις χρεώσεις αιχμής. Η εταιρεία επισημαίνει επίσης τη δυνατότητα μείωσης του κόστους καθώς η τεχνολογία των μπαταριών εξελίσσεται.

Συνολικά, η τεχνολογία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες της Electric Era παρουσιάζει μια πολλά υποσχόμενη λύση για την υπερπήδηση των προκλήσεων των συμβατικών σταθμών ταχείας φόρτισης συνδεδεμένων στο δίκτυο. Τα πλεονεκτήματά της περιλαμβάνουν ταχύτερη εγκατάσταση, μειωμένη επιβάρυνση του δικτύου και ενδεχομένως χαμηλότερο κόστος μακροπρόθεσμα. Η επιτυχία αυτής της τεχνολογίας εξαρτάται από την ικανότητά της να επιτύχει ανταγωνιστικότητα κόστους και να γίνει ευρύτερα αποδεκτή στη βιομηχανία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Διαβάστε ακόμη