Η Microsoft σχεδιάζει να επενδύσει 6,69 δισεκατομμύρια ευρώ (7,16 δισεκατομμύρια δολάρια) για την ανάπτυξη νέων κέντρων δεδομένων στη βορειοανατολική περιφέρεια της Ισπανίας, την Αραγονία, η οποία εξελίσσεται σε σημαντικό κόμβο υπολογιστικού νέφους στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Reuters.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Αραγονίας ανακοίνωσε ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός υπέβαλε αίτηση για την έκδοση οικοδομικής άδειας για την κατασκευή κέντρων δεδομένων σε τοποθεσία έξω από την πόλη Σαραγόσα, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας El Heraldo.

Η επένδυση της εταιρείας θα κατανεμηθεί σε 10 χρόνια, δήλωσε η περιφερειακή κυβέρνηση. Η Microsoft, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα επένδυση ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ σε κέντρα δεδομένων στη Μαδρίτη, αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδια στην Αραγονία.

Η Microsoft ακολουθεί την κύρια ανταγωνίστριά της, τη μονάδα υπολογιστικού νέφους AWS της Amazon, βάζοντας στο μάτι την Αραγονία. Η Amazon ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα επενδύσει 15,7 δισ. ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια για την κατασκευή κέντρων δεδομένων στην Αραγονία.

Η Amazon δήλωσε ότι θα τροφοδοτεί τα κέντρα δεδομένων της πλήρως με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η περιοχή της Αραγονίας διαθέτει μεγάλο δυναμικό αιολικής ενέργειας.

Η Σαραγόσα, η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, έχει γίνει κόμβος logistics και μεταφορών, Βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης, των μεγαλύτερων αστικών περιοχών της Ισπανίας, και στη μέση του κύριου εμπορικού διαδρόμου που συνδέει την Ιβηρική Χερσόνησο με τη Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη