Η νεοφυής εταιρεία Swift Solar, με έδρα την Καλιφόρνια, έχει ως στόχο να κατασκευάσει εργοστάσιο στις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια για την παραγωγή φωτοβολταϊκών που χρησιμοποιούν περοβσκίτη, ένα νέο υλικό που μπορεί δυνητικά να συλλάβει περισσότερο ηλιακό φως και να μειώσει το κόστος ενέργειας. Η τεχνολογία περοβσκίτη βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη και η ανθεκτικότητά της αποτελεί πρόκληση, ωστόσο η Swift πιστεύει ότι έχει βελτιώσει τη σταθερότητα των κυψελών και είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εμπορευματοποίηση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει την κυριαρχία τους στην παραγωγή ηλιακών πάνελ έναντι της Κίνας, και τώρα η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να ανακάμψει παρέχοντας κίνητρα για την εγχώρια παραγωγή και επιβάλλοντας δασμούς σε εισαγόμενο ηλιακό εξοπλισμό. Η Swift βλέπει αυτή την εξέλιξη ως μια ευκαιρία να φέρει την επόμενη γενιά της τεχνολογίας των ηλιακών πάνελ πίσω στις ΗΠΑ.

Ένα θέμα που προκύπτει είναι ότι η Κίνα επενδύει ήδη στην τεχνολογία περοβσκίτη και οι ΗΠΑ διατρέχουν τον κίνδυνο να μείνουν πίσω αν δεν αναλάβουν δράση. Ωστόσο, κάποιοι αναλυτές πιστεύουν ότι η περοβσκίτης αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια πριν μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ευρέως, συμπεριλαμβανομένων των ερωτημάτων σχετικά με τη μακροπρόθεσμη σταθερότητά της και τη δυνατότητα μαζικής παραγωγής της.

Η Swift ισχυρίζεται ότι έχει κάνει σημαντικές βελτιώσεις στη σταθερότητα των κυψελών και αυτή τη στιγμή δοκιμάζει τα τελευταία της πρωτότυπα σε εξωτερικούς χώρους. Η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να ξεπεράσει τις προκλήσεις και να φέρει τα ηλιακά πάνελ περοβσκίτη στην αγορά.

Διαβάστε ακόμη