Το τμήμα venture capital της Saudi Aramco, Wa’ed Ventures, πραγματοποίησε νέα επένδυση στην Tenderd, μια εταιρεία με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που αξιοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις εκπομπές τους. Αυτή είναι η δεύτερη επένδυση της Wa’ed Ventures στην Tenderd, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Aramco ενδεχομένως ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Tenderd για να πετύχει τους δικούς της στόχους μείωσης των εκπομπών και να αξιοποιήσει περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη στις δραστηριότητές της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tenderd, Arjun Mohan, δήλωσε ότι η εταιρεία του συνεργάζεται με την Aramco. Η επένδυση της Wa’ed Ventures ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου γύρου χρηματοδότησης 30 εκατομμυρίων δολαρίων για την Tenderd, στον οποίο ηγήθηκε η A.P. Moller Holding, μια επενδυτική εταιρεία που ανήκει στην οικογένεια Maersk της Δανίας. Αυτή η επένδυση υποδηλώνει ότι η τεχνολογία της Tenderd θα μπορούσε επίσης να ωφελήσει την Maersk, έναν γίγαντα των ναυτιλιών που στοχεύει να επιτύχει μηδενικούς εκπομπές έως το 2040.

Το συγκεκριμένο ποσό που επένδυσε η Wa’ed Ventures δεν αποκαλύφθηκε, αλλά ο Mohan αποκάλυψε ότι η A.P. Moller Holding επένδυσε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια. Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης ακολουθεί έναν προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης σειράς σπόρων ύψους 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων για την Tenderd το 2019, ο οποίος υποστηρίχθηκε από τον Peter Thiel, μια σημαντική προσωπικότητα στον τομέα των τεχνολογικών επενδύσεων.

Διαβάστε ακόμη