«Το τελευταίο διάστημα -και- στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουμε δεχθεί πολλούς επισκέπτες, πολλές εταιρείες, οι οποίες έρχονται να ποντίσουν καλώδια, με στόχο να δημιουργήσουν data centers». Με αυτό τον τρόπο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, περιέγραψε προ ημερών από το βήμα συνεδρίου τη μεγάλη κινητικότητα που εκδηλώνεται από εγχώριους και διεθνείς παίκτες για εγκατάσταση υποδομών data centers.

Μια κινητικότητα που έρχεται να εντείνει περαιτέρω η «σφήνα» της ΔΕΗ, η οποία εκτός από τις οπτικές ίνες, έχει ευρεία τηλεπικοινωνιακή ατζέντα, γνωστοποιώντας δια στόματος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Γιώργου Στάσση, την πρόθεσή της να εγκαταστήσει κέντρα δεδομένων επί ελληνικού εδάφους.

Με την κίνηση αυτή η ΔΕΗ ρίχνει νερό στον μύλο της ελληνικής αγορά data centers, υποστηρίζοντας τη δυναμική της χώρας να μετεξελιχθεί σε ισχυρό περιφερειακό hub για την ανάπτυξη κέντρων δεδομένων στην ευρύτερη αγορά της ΝΑ Ευρώπης και των Βαλκανίων, φιλοδοξώντας να παίξει τον ρόλο της εναλλακτική «αποθήκης» της Μεσογείου για τον τεράστιο όγκο των δεδομένων που διακινούνται.

Βέβαια, τα σχέδια τόσο των εγχώριων εταιρειών όσο και διεθνών επενδυτών της αγοράς data centers, όπως η Microsoft, η Digital Realty, η Google, η Sparkle, η Amazon, δεν μπορεί παρά να έχουν και έναν σημαντικό αστερίσκο, που συνδέεται με τις τεράστιες ποσότητες της ενέργειας που απαιτούνται για τη λειτουργία τους.

Διαβάστε περισσότερα στο powergame.gr

Διαβάστε ακόμη