Το ποσό των 33,7 δισ. σουηδικών κορώνων (3,21 δισεκατομμύρια δολάρια) θα επενδύσει η Microsoft προκειμένου να επεκτείνει την υποδομή cloud και τεχνητής νοημοσύνης της στη Σουηδία σε μια περίοδο δύο ετών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο τεχνολογικός όμιλος των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα της Microsoft στη Σουηδία, ενώ περιλαμβάνει μια δέσμευση να βοηθήσει στην εκπαίδευση περίπου 250.000 ατόμων με δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης, που αντιστοιχεί στο 2,4% του πληθυσμού, σε μια κίνηση που θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της σκανδιναβικής χώρας, πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου (vice chair) και πρόεδρος (president) στη Microsoft Μπραντ Σμιθ τόνισε σε δηλώσεις του πως: «Αυτή η ανακοίνωση υπερβαίνει την τεχνολογία, είναι μια δέσμευση για τη διασφάλιση ευρείας πρόσβασης στα εργαλεία και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ευδοκιμήσει ο λαός και η οικονομία της Σουηδίας στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης».

Ως μέρος της επένδυσής της, η εταιρεία ανέφερε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει 20.000 από τις πιο προηγμένες μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU), οι οποίες επιταχύνουν τους υπολογισμούς υπολογιστών, στις σουηδικές τοποθεσίες κέντρων δεδομένων στο Sandviken, το Gavle και το Staffanstorp.

Ο Σμιθ επρόκειτο να συναντηθεί με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον στη Στοκχόλμη τη Δευτέρα.

Η Microsoft ανέφερε πως δεσμεύτηκε να ενισχύσει την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλη την ευρύτερη Σκανδιναβία και βόρεια Ευρώπη, η οποία εκτός από τη Σουηδία περιλαμβάνει τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ισλανδία και τη Νορβηγία.

Διαβάστε ακόμη