Η κινεζική-αυστραλιανή εταιρεία Clenergy δήλωσε ότι το αυτόνομο σύστημα ισχύος (SAPS) που διαθέτει 18 kW ηλιακής ενέργειας σε συνδυασμό με 270 kWh αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας έχει χρησιμοποιηθεί από μια μεταλλευτική εταιρεία για την παροχή αυτόνομης ενέργειας για τις εγκαταστάσεις επικοινωνιών της στις δραστηριότητές της στο βόρειο Κουίνσλαντ, σύμφωνα με το περιοδικό pv.

Το SAPS επικεντρώνεται γύρω από το σύστημα ηλιακής σκίασης PVezRack ezShade 2.0 της Clenergy, μια λύση επίγειας τοποθέτησης για εγκατάσταση μονάδων τοπίου.

Το σύστημα σχεδιάστηκε αρχικά από την Clenergy, η οποία ιδρύθηκε στη Μελβούρνη το 2007, αλλά είχε πάντα τις κατασκευαστικές της δραστηριότητες στην Κίνα, για να παρέχει επιτόπια παραγωγή ενέργειας και στέγαστρο για οικιστικά και εμπορικά έργα στάθμευσης αυτοκινήτων.

Στην προκειμένη περίπτωση, το σύστημα φιλοξενεί φωτοβολταιϊκά διπλής όψης 18 kW της SunPower, αντιστροφείς της Eltek και ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία 270 kWh της GenZ που διαθέτει τεχνολογία φωσφορικού σιδηρούχου λιθίου (LFP). Αυτό υποστηρίζεται από δύο γεννήτριες ντίζελ 30 kVA / 24 kW με δυνατότητα απομακρυσμένης εκκίνησης που ελέγχονται από το σύστημα ισχύος SAPS.

Η Clenergy δήλωσε ότι το SAPS λειτουργεί κυρίως με ηλιακή ενέργεια και εφεδρική μπαταρία, ενώ η γεννήτρια χρησιμοποιείται μόνο όταν η κατάσταση φόρτισης των μπαταριών είναι χαμηλή.

Η όλη λύση, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός ιστού 60 μέτρων, εγκαταστάθηκε από την εταιρεία Radlink με έδρα το Περθ σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Διαβάστε ακόμη