Η Daewoo, μια Νοτιοκορεάτικη εταιρεία, παρουσίασε μια νέα σειρά μετατροπέων με μπαταρίες λιθίου, σχεδιασμένη για φωτοβολταϊκά έργα. Αυτοί οι υβριδικοί μετατροπείς διαθέτουν ισχύ εξόδου που κυμαίνεται από 0,5 kVA έως 10 kVA, καθιστώντας τους κατάλληλους για διάφορες οικιακές και εμπορικές εφαρμογές.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των μετατροπέων είναι η χρήση μπαταριών λιθίου LiFePO4. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μπαταρίες μολύβδου-οξέος, οι μπαταρίες LiFePO4 προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα. Εξαλείφουν τον κίνδυνο διαρροής οξέος, ένα σημαντικό θέμα ασφάλειας με τις μπαταρίες μολύβδου-οξέος. Επιπλέον, η Daewoo ισχυρίζεται ότι οι μπαταρίες LiFePO4 διαθέτουν κύκλο ζωής 15 ετών, σημαντικά μεγαλύτερο από τις μπαταρίες μολύβδου-οξέος.

Οι μετατροπείς 1 kVA και 2 kVA είναι σχεδιασμένοι να είναι συμπαγείς και φορητοί. Μπορούν να τοποθετηθούν σε τοίχους ή να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους ως συστήματα αποθήκευσης ενέργειας έκτακτης ανάγκης. Αυτά τα μικρότερα μοντέλα είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για περιπτώσεις όπου ο χώρος είναι περιορισμένος.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος, όλοι οι μετατροπείς μπορούν να διαχειριστούν ένα ευρύ φάσμα τάσης εισόδου DC από ηλιακούς panels, επιτρέποντας ευελιξία στον σχεδιασμό του συστήματος. Η Daewoo επισημαίνει επίσης την ικανότητα του μετατροπέα να μεταβαίνει μεταξύ του δικτύου και της μπαταρίας backup σε λιγότερο από 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου, εξασφαλίζοντας ελάχιστη διακοπή στις ηλεκτρικές συσκευές σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Εκτός από τη βασική λειτουργικότητα, η Daewoo τονίζει τη συμβατότητα των μετατροπέων με την ηλιακή ενέργεια. Οι μετατροπείς μπορούν να συνδεθούν απευθείας σε ηλιακούς panels και περιλαμβάνουν ενσωματωμένο ρυθμιστή φόρτισης, εξαλείφοντας την ανάγκη για ξεχωριστή συσκευή. Αυτό απλοποιεί τη ρύθμιση του συστήματος και επιτρέπει στους χρήστες να αξιοποιήσουν πλήρως την παραγωγή ηλιακής ενέργειας.

Η Daewoo τοποθετεί αυτούς τους μετατροπείς ως μια ολοκληρωμένη λύση για ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν ηλιακή ενέργεια και αξιόπιστη εφεδρική παροχή ρεύματος. Οι μετατροπείς διαθέτουν διάφορα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως καθαρή έξοδο ημιτονοειδούς κύματος, αυτόματη επανεκκίνηση κατά την αποκατάσταση του δικτύου και προστασία από υπερφόρτωση, υπερθερμία και βραχυκύκλωμα.

Οι μετατροπείς διατίθενται στην αγορά της Ινδίας από την Kelwon Electronics and Appliances. Η τιμή ξεκινά από 31.274 INR (περίπου 375 $) για το μικρότερο μοντέλο και φτάνει έως τις 523.938 INR για τον πιο ισχυρό μετατροπέα. Το εύρος τιμών αντικατοπτρίζει την ισχύ του μετατροπέα και επισημαίνει τη σημαντική διαφορά κόστους μεταξύ των διαφόρων μοντέλων.

Διαβάστε ακόμη