Μια συνεργασία μεταξύ της Google Nest Renew και της OhmConnect εγκαινίασε τη Renew Home, μια εταιρεία εικονικών σταθμών παραγωγής ενέργειας (VPP) με στόχο να φέρει επανάσταση στη χρήση ενέργειας σε εκατομμύρια σπίτια. Οι VPP συνδυάζουν κατανεμημένους ενεργειακούς πόρους, όπως φωτοβολταϊκά, μπαταρίες και έξυπνες συσκευές, ώστε να λειτουργούν ως ένα ενιαίο μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, εξισορροπώντας τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας και ενδεχομένως αντικαθιστώντας την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με το περιοδικό pv.

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE) εκτιμά ότι ο τριπλασιασμός της χωρητικότητας των VPP θα μπορούσε να καλύψει το 20% της ζήτησης αιχμής – κρίσιμο καθώς η ζήτηση στο δίκτυο αυξάνεται και οι μονάδες ορυκτών καυσίμων αποσύρονται. Η Renew Home αντιμετωπίζει αυτή την πρόκληση αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της OhmConnect στη διαχείριση της χρήσης ενέργειας και τα έξυπνα οικιακά προϊόντα της Nest. Το OhmConnect μπορεί να μειώσει αυτόματα τη χρήση των συσκευών κατά τις ώρες αιχμής, ενώ οι θερμοστάτες της Nest και άλλες συσκευές μπορούν να βελτιστοποιηθούν για ενεργειακή απόδοση.

Η Renew Home, που υποστηρίζεται από μια επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σκοπεύει να δώσει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια σπίτια των ΗΠΑ να μειώσουν και να μετατοπίσουν συλλογικά τη χρήση ενέργειας. Αυτό το «πάντρεμα» της ενεργειακής διαχείρισης και των υπηρεσιών δικτύου με επίκεντρο τον πελάτη, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Renew Home, Μπεν Μπράουν, αποτελεί ένα μετασχηματιστικό βήμα προς ένα καθαρό ενεργειακό μέλλον. Ο Μπράουν έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα του κλίματος και της ενέργειας, καθώς είναι επικεφαλής των προϊόντων Google Home και Nest και έχει αναπτύξει εργαλεία για οργανισμούς του ΟΗΕ και των ΗΠΑ.

Η Renew Home ενσωματώνεται με τα API του Google Home και πολλές άλλες έξυπνες οικιακές συσκευές από τις LG, Honeywell, SunPower και άλλες. Ισχυρίζονται συμβατότητα με προγράμματα απόκρισης ζήτησης και VPP που προσφέρονται από πάνω από 100 επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Ο φιλόδοξος στόχος της Renew Home είναι να επεκταθεί από τη διαχείριση των 3 GW χρήσης ενέργειας σε ένα εντυπωσιακό μέγεθος 50 GW μέχρι το 2030. Εάν επιτύχει, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας στις ΗΠΑ και να ανοίξει το δρόμο για ένα καθαρότερο, πιο βιώσιμο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη