Η OpenAI κυκλοφόρησε το GPT-4o, μια ενημέρωση του μοντέλου GPT-4 που μπορεί να χειριστεί κείμενο, ήχο και εικόνες σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η νέα έκδοση είναι ταχύτερη και πιο αποδοτική από την προηγούμενή της επειδή συνδυάζει διαφορετικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης σε ένα ενιαίο, σύμφωνα με το Blooberg.

Για παράδειγμα, εάν δώσετε στο σύστημα μια εικόνα ως οδηγία, μπορεί να σας απαντήσει με μια εικόνα. Το GPT-4o περιλαμβάνει επίσης νέες δυνατότητες, όπως η δυνατότητα αναζήτησης στον ιστό για απαντήσεις σε ερωτήματα, η συνομιλία με το chatbot και η ακρόαση απαντήσεων με διάφορες φωνές, καθώς και η εντολή αποθήκευσης λεπτομερειών που μπορεί να ανακαλέσει το chatbot στο μέλλον. Η ενημέρωση θα φέρει μια σειρά από δυνατότητες σε δωρεάν χρήστες που προηγουμένως περιορίζονταν σε εκείνους με συνδρομή επί πληρωμή στο ChatGPT.

Η κυκλοφορία του GPT-4o αναμένεται να αναδιαμορφώσει το ταχέως εξελισσόμενο τοπίο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ένας αυξανόμενος αριθμός startups και εταιρειών Big Tech εργάζονται σε παρόμοιες τεχνολογίες. Η Google αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερες ενημερώσεις Τεχνητής Νοημοσύνης στη σχεδιαζόμενη συνδιάσκεση προγραμματιστών της.

Η OpenAI ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκινά τη διάθεση των νέων δυνατοτήτων κειμένου και εικόνας του GPT-4o σε ορισμένους συνδρομητές επί πληρωμή και θα προσφέρει αυτές τις δυνατότητες σε εταιρικούς χρήστες σύντομα. Η εταιρεία θα διαθέσει τη νέα έκδοση του βοηθού “λειτουργίας φωνής” σε δωρεάν χρήστες τις επόμενες εβδομάδες.

Στο πλαίσιο των ενημερώσεων της, η OpenAI δήλωσε ότι επιτρέπει επίσης σε οποιονδήποτε να αποκτήσει πρόσβαση στο GPT Store της, το οποίο περιλαμβάνει προσαρμοσμένα chatbots που δημιουργούνται από χρήστες. Οι εικασίες για το επόμενο λανσάρισμα της OpenAI έχουν γίνει ένα δημοφιλές θέμα συζήτησης στην Silicon Valley τις τελευταίες εβδομάδες. Η εταιρεία εργάζεται σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, όπως τεχνολογία φωνής και λογισμικό βίντεο. Η OpenAI αναπτύσσει επίσης μια λειτουργία αναζήτησης για το ChatGPT.

Διαβάστε ακόμη