Η Kelvin είναι μια εταιρεία που κατασκευάζει ένα έξυπνο καπάκι για καλοριφέρ που ονομάζεται Cozy. Το Cozy έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την αποδοτικότητα των συστημάτων θέρμανσης με ατμό σε παλαιότερα κτίρια. Λειτουργεί παγιδεύοντας τη θερμότητα του ατμού πίσω από το καπάκι και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας αισθητήρες για να απελευθερώσει θερμότητα με βάση τη θερμοκρασία του δωματίου. Το Cozy μπορεί να εξοικονομήσει κατά μέσο όρο περισσότερο από 25% στο κόστος θέρμανσης σε κτίρια που χρησιμοποιούν καλοριφέρ ατμού, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το σύστημα Cozy της Kelvin έχει εγκατασταθεί σε αρκετά κτίρια στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένης της οδού 2 Charlton. Το κτίριο έχει ανακτήσει τα χρήματα που δαπάνησε για τα Cozy, έχοντας εξοικονομήσει 37.662 δολάρια σε κόστος καυσίμων και 168,2 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Πάνω από το 60% των 175 διαμερισμάτων στην οδό 2 Charlton διαθέτουν πλέον το σύστημα της Kelvin.

Η Kelvin εργάζεται επίσης σε ένα υβριδικό σύστημα ηλεκτροδότησης που συνδυάζει αντλίες θερμότητας και θερμικές μπαταρίες με τα περιβλήματα των καλοριφέρ της. Η εταιρεία αναμένει το σύστημα να είναι εμπορικά διαθέσιμο μέχρι το 2025 και να κοστίζει λιγότερο από ένα πλήρως ηλεκτροδοτούμενο σύστημα θέρμανσης και ψύξης. Μέσω της προσέγγισής της, η Kelvin μπορεί να ηλεκτροδοτήσει το 80% ενός κτιρίου για το 10% του κόστους.

Πολιτικές όπως ο νόμος 97 της Νέας Υόρκης συμβάλλουν επίσης στην αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα της Kelvin. Ο νόμος 97 είναι ένα νομοθετικό διάταγμα που ψηφίστηκε για να περιορίσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από μεγαλύτερα κτίρια με στόχο τη μείωσή τους κατά 40% έως το 2030. Ο νόμος έχει κάνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων στη Νέα Υόρκη να επενδύσουν στη μείωση των εκπομπών στα κτίρια τους, δημιουργώντας έτσι μια αγορά για εταιρείες όπως η Kelvin που προσφέρουν επιλογές απολιγνιτοποίησης κτιρίων.

Διαβάστε ακόμη