Η Advent Technologies, που ξεκίνησε ως ιδέα το 2005 μέσα από τo Ινστιτούτο Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας , ιδρύθηκε το 2012 και το 2021 άντλησε σχεδόν 159 εκατ. δολάρια με είσοδο στο NASDAQ με στόχο να αναπτύξει τεχνολογίες κυψελών υδρογόνου, προσπαθεί πλέον να παραμείνει στο αμερικανικό χρηματιστήριο αφού έχει λάβει προθεσμίες που λήγουν στα μέσα Ιουνίου για να τηρήσει συγκεκριμένες διαδικασίες. Η διοίκηση της εταιρείας ενέκρινε στις 30 Απριλίου τη συγχώνευση μετοχών (reverse split), με αναλογία μία νέα μετοχή για κάθε τριάντα παλαιές, ώστε να μειωθεί ο αριθμός τους και να αυξηθεί η αξία τους με στόχο να καλύπτει τα όρια του NASDAQ.
Την Πρωτομαγιά ανακοίνωσε πως δεσμεύτηκε στο αμερικανικό χρηματιστήριο πως μέχρι τις 31 Μαΐου θα δημοσιεύσει και τον ετήσιο απολογισμό του 2023 που δεν δημοσίευσε εγκαίρως. Είχε λάβει προθεσμία δημοσίευσης μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Στις αρχές Απριλίου η διοίκηση της Advent Technologies είχε ανακοινώσει πως λόγω παραίτησης του οικονομικού διευθυντή Kevin L. Brackman τον Ιανουάριο του 2024, αλλά και της παραίτησης του αντικαταστάτη του Naiem Hussain τον Μάρτιο, είναι αδύνατο να τηρήσει την προθεσμία δημοσίευσης του ετήσιου απολογισμού της περυσινής χρονιάς.
Η Advent Technologies διοικείται από την πρώτη ημέρα από έναν εκ των συνιδρυτών της, τον Βασίλη Γρηγορίου που κατέχει σήμερα τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και του εκτελεστικού προέδρου. Πριν από την εισαγωγή στο NASDAQ είχαν τοποθετηθεί στην εταιρεία ισχυρές επιχειρηματικές οικογένειες από την Ελλάδα. Τη θέση του επικεφαλής στρατηγικής (Chief Strategy Officer) κατέχει ο Χρ. Κασκαβέλης, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους επενδυτές στην εταιρεία.
Εκτός από σημαντικές διεθνείς συνεργασίες στον τομέα του υδρογόνου (και μέσω εξαγορών που πραγματοποίησε μετά την εισαγωγή στο NASDAQ), η Advent έχει ανακοινώσει πως σχεδιάζει να κατασκευάσει στην Ελλάδα μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρολυτών και κυψελιδών καυσίμου μέσω επένδυσης που έχει ενταχθεί στα Σημαντικά Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (IPCEI) στο υδρογόνο. Πρόκειται για το έργο «Green HiPo» μέσω του οποίου θα κατασκευαστούν εντός επταετίας, κυψελίδες καυσίμου υψηλής θερμοκρασίας, συνολικής παραγόμενης ηλεκτρικής ισχύος 400 MW και αντίστοιχης θερμικής ισχύος, καθώς και μονάδες ηλεκτρόλυσης συνολικής ισχύος 4.65 GW, σε εργοστάσιο που θα λειτουργήσει στη Δυτική Μακεδονία. Ο κ. Γρηγορίου είχε δηλώσει πρόσφατα πως «πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προκειμένου τους επόμενους μήνες να προχωρήσουμε με την υλοποίηση» του «Green HiPo» καθώς είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση.