Η Origami Solar, μια εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ που κατασκευάζει ανακυκλωμένους σκελετούς φωτοβολταϊκών από χάλυβα αντί για τους παραδοσιακούς αλουμινένιους, πέρασε με επιτυχία μια σειρά εξετάσεων που απαιτούνται για την πιστοποίηση τους. Αυτό σημαίνει ότι οι σκελετοί τους είναι πλέον έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν από τους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών, όπως αναφέρει το pv magazine.

Οι δοκιμές διεξήχθησαν από ανεξάρτητα εργαστήρια για να διασφαλιστεί ότι οι χαλύβδινοι σκελετοί μπορούν να αντέξουν τις ίδιες τάσεις με τους αλουμινένιους σκελετούς, συμπεριλαμβανομένων των φορτίων ανέμου και χιονιού. Οι δοκιμές αξιολόγησαν επίσης πόσο καλά αντιστέκονται οι χαλύβδινοι σκελετοί στη διάβρωση. Η Origami Solar αναφέρει ότι οι δοκιμές έδειξαν ότι οι χαλύβδινοι σκελετοί τους είχαν ακόμη καλύτερη απόδοση από τους αλουμινένιους σε ορισμένους τομείς.

Η Origami Solar πιστεύει ότι οι χαλύβδινοι σκελετοί της έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των αλουμινένιων σκελετών. Πρώτον, κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο χάλυβα, ο οποίος έχει μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα από το αλουμίνιο. Δεύτερον, οι χαλύβδινοι σκελετοί κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που μειώνει την εξάρτηση από εισαγόμενα υλικά. Τέλος, η Origami Solar δηλώνει ότι οι χαλύβδινοι σκελετοί της είναι πιο οικονομικοί από τους αλουμινένιους.

Η εταιρεία αναζητά τώρα συνεργασία με κατασκευαστές φωτοβολταϊκών στην αγορά των ΗΠΑ, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα τους και να προμηθευτούν υλικά εγχώρια. Η Origami Solar είναι σίγουρη ότι οι χαλύβδινοι σκελετοί της προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και στους δύο αυτούς τομείς.