Η Lime, ο φορέας εκμετάλλευσης ενός δικτύου κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων και σκούτερ που υποστηρίζεται από την Uber Technologies Inc., σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 55 εκατομμύρια δολάρια φέτος για να επεκτείνει τον παγκόσμιο στόλο της, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο θα προσθέσει περισσότερα από 30.000 καθαρά νέα ποδήλατα σε όλη τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία, ενώ θα αντικαταστήσει και τα παλαιότερα, δήλωσε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος, Wayne Ting. Προσπαθεί επίσης να επιστρέψει στην Ελλάδα και το Μεξικό – αγορές από τις οποίες είχε αποχωρήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είπε, και διερευνά νέες επιχειρηματικές γραμμές, όπως διαφημιστικές συμφωνίες και έναν νέο τύπο οχήματος για τον κοινόχρηστο στόλο της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ξεχωριστά αύξηση 32% στις ακαθάριστες κρατήσεις για το 2023 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, οι οποίες ανήλθαν στο ποσό ρεκόρ των 616 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα προσαρμοσμένα κέρδη της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν περισσότερο από 500%, ξεπερνώντας τα 90 εκατ. δολάρια.

Η Lime επεκτείνεται ακόμη και όταν οι ανταγωνιστές της στις ΗΠΑ αγωνίζονται να παραμείνουν ζωντανές. Πολλοί επιδιώκουν να ξεφορτωθούν τις δραστηριότητές τους τώρα που η εποχή των χαμηλών επιτοκίων και της εύκολα προσβάσιμης χρηματοδότησης από επιχειρηματικά κεφάλαια έχει τελειώσει. Οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τα δίκυκλα και οι μεταβαλλόμενες τάσεις μετακίνησης έχουν επίσης αποτελέσει αντίβαρο για τον κλάδο.

Σήμερα, περίπου το 60% των δραστηριοτήτων της Lime προέρχεται από χώρες εκτός των ΗΠΑ, σε πόλεις όπου οι υποδομές είναι περισσότερο φιλικές προς το ποδήλατο. Οι μεγάλες αγορές ποδηλάτων της εταιρείας περιλαμβάνουν το Σίδνεϊ, τη Ρώμη, το Σιάτλ, το Λονδίνο, το Μιλάνο και το Παρίσι – το τελευταίο από τα οποία απαγόρευσε τα ηλεκτρονικά πατίνια, αλλά επέκτεινε το ανώτατο όριο του στόλου των ηλεκτρονικών ποδηλάτων κατά 5.000 εν όψει των φετινών θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.