Ο νοτιοκορεατικός όμιλος LG παρουσίασε ένα νέο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας για οικιακές εφαρμογές. Το σύστημα enblock E διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με ωφέλιμη ενεργειακή χωρητικότητα 12,4 kWh και 15,5 kW.

«Με μόλις λίγα χιλιοστά που απαιτούνται σε κάθε πλευρά, το ντουλάπι αποθήκευσης δεν περιορίζεται με κανέναν τρόπο όσον αφορά την εγκατάσταση», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Χάρη στην κατηγορία προστασίας IP55, το enblock E μπορεί να λειτουργήσει τόσο στο κελάρι όσο και στο γκαράζ χωρίς κανένα πρόβλημα».

Το σύστημα διαθέτει κυψέλες μπαταρίας φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που κατασκευάζονται από τη μονάδα LG Energy Solutions του ομίλου. Είναι επίσης συμβατό με μετατροπείς μεγάλων παραγωγών όπως η Fronius, η Kostal, η GoodWe και η SMA.

Το μικρότερο μοντέλο έχει ωφέλιμη ενεργειακή χωρητικότητα 12,4 kWh και χωρητικότητα μπαταρίας 56,6 Ah. Το εύρος τάσης κυμαίνεται μεταξύ 180,0 V και 262,8 V, ενώ η ονομαστική τάση είναι 231,8 V, σύμφωνα με το περιοδικό pv.

Το μέγιστο ρεύμα φόρτισης-εκφόρτισης του συστήματος είναι 36,5 A και η μέγιστη ισχύς φόρτισης-εκφόρτισης είναι 6,2 kW. Η αποδοτικότητα του πακέτου μπαταριών σε κυκλική διαδρομή είναι πάνω από 95%.

Το μεγαλύτερο προϊόν προσφέρει ωφέλιμη ενεργειακή χωρητικότητα 15,5 kWh και την ίδια χωρητικότητα μπαταρίας με το μικρότερο προϊόν. Το εύρος τάσης κυμαίνεται μεταξύ 225,0 V και 328,5 V, ενώ η ονομαστική τάση είναι 289,8 V.

Το μέγιστο ρεύμα φόρτισης-εκφόρτισης του συστήματος είναι 36,5 A και η μέγιστη ισχύς φόρτισης-εκφόρτισης είναι 7,7 kW. Η αποδοτικότητα του πακέτου μπαταριών σε κυκλική διαδρομή είναι πάνω από 96%.

Τα δύο διαφορετικά μοντέλα έχουν διαστάσεις 451 mm x 330 mm, γεγονός που επιτρέπει την εύκολη ανάπτυξη στις πιο «απομακρυσμένες» γωνίες, δήλωσε ο κατασκευαστής.

«Οι ιδιοκτήτες ενός φωτοβολταϊκού συστήματος μπορούν να ενσωματώσουν το enblock E στην πλευρά DC με ένα νέο ηλιακό σύστημα ή να μετασκευάσουν ένα υπάρχον ηλιακό σύστημα στην πλευρά AC», δήλωσε η LG. «Εάν η αρχικά εγκατεστημένη αποθηκευτική ικανότητα δεν επαρκεί, το enblock E επιτρέπει την εκ των υστέρων τοποθέτηση μιας πρόσθετης μονάδας αποθήκευσης έως και δύο χρόνια μετά τη θέση σε λειτουργία».