Η Paired Power, κατασκευαστής υποδομών ηλιακής φόρτισης στις ΗΠΑ, έχει αναπτύξει το PairTree, ένα αυτόνομο, ηλιακό στέγαστρο και φορτιστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου (EV) που χρειάζεται κατά μέσο όρο τέσσερις ώρες για να εγκατασταθεί.

Όπως και τα άλλα προϊόντα της Paired Power, το PairTree είναι ένας ηλιακός φορτιστής EV, αλλά δεν χρειάζεται σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο για να λειτουργήσει. Το προϊόν εκτός δικτύου μπορεί να παρέχει εφεδρική ισχύ σε απομακρυσμένες περιοχές και στρατιωτικές τοποθεσίες.

Το ηλιακό στέγαστρο διαθέτει διφασικά ηλιακά πάνελ σε μονάδες 4,6 kW σε συνδυασμό με ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία που έχει καταχωριστεί κατά UL 9450 και έναν ή δύο φορτιστές EV «επιπέδου 2». Ο διφασικός σχεδιασμός των ηλιακών πάνελ σημαίνει ότι το ανακλώμενο φως μπορεί να φτάσει στις κάτω επιφάνειες κάθε πάνελ χωρίς σκίαση από συστήματα στήριξης ή άλλες υποδομές που το εμποδίζουν.

Η Paired Power δήλωσε ότι τα bifacial πάνελ της μπορούν να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση του PairTree κατά 15%, επιτρέποντας στις μονάδες των 4,6 kW να αποδίδουν εξίσου αποτελεσματικά με μια ηλιακή συστοιχία 5,3 kW.

Ανάλογα με τη χωρητικότητα του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας της μπαταρίας του, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία φτάνει τις 42,4 kWh, το προϊόν παρέχει ημερήσια εμβέλεια μεταξύ 120,7 και 230 μιλίων. Η θερμοκρασία λειτουργίας του PairTree κυμαίνεται μεταξύ -6,6 C και 48,8 C.

Οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τη φόρτιση μέσω μιας εφαρμογής λογισμικού που εγκαθιστούν στο τηλέφωνό τους. Ο Tom McCalmont, διευθύνων σύμβουλος της Paired Power, δήλωσε στο περιοδικό pv ότι κάθε PairTree συνδέεται με το cloud χρησιμοποιώντας παρόμοιες εμπορικές υπηρεσίες ασφαλείας που προστατεύουν τα συστήματα ηλεκτρονικών τραπεζών.

«Όλη η κυκλοφορία μεταξύ των σταθμών φόρτισης και των δεδομένων στο cloud είναι κρυπτογραφημένη, όπως και όλη η πρόσβαση στα δεδομένα που παρέχουμε για την παρακολούθηση της απόδοσης του συστήματος», δήλωσε.

Η βασική τιμή για μια μονάδα κυμαίνεται μεταξύ 28.000 και 78.000 δολαρίων με βάση το μέγεθος της μπαταρίας και τον αριθμό των φορτιστών. Η εγκατάσταση γενικά κοστίζει έως και 5.000 δολάρια ανά σύστημα, με τα ακριβή νούμερα να εξαρτώνται από την τοποθεσία. Ωστόσο, η Paired Tree δηλώνει ότι οι πελάτες μπορεί να είναι επιλέξιμοι για να διεκδικήσουν έκπτωση φόρου 40% στο πλαίσιο του φορολογικού κινήτρου για επενδύσεις του νόμου περί μείωσης του πληθωρισμού.