Η κινεζική SolaX Power παρουσίασε δύο νέες σειρές ολοκληρωμένων συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες ιόντων λιθίου. Η σειρά X1-IES περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα, με ονομαστική ισχύ από 3 kW έως 8 kW, ενώ η σειρά X3-IES περιλαμβάνει πέντε μοντέλα, με ονομαστική ισχύ εξόδου που κυμαίνεται από 5 kW έως 15 kW.
«Υποστηρίζει υπερδιαστασιολόγηση φωτοβολταϊκών (Φ/Β) έως και 200%, 200% Φ/Β είσοδο και μέγιστη είσοδο 20A DC ανά Maximum Power Point Tracker (MPPT)», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Αυτή η αξιοσημείωτη ικανότητα διασφαλίζει ότι το σύστημα λειτουργεί με μέγιστη απόδοση, γεγονός που μεταφράζεται σε υψηλότερες αποδόσεις και πιο βιώσιμη παραγωγή ενέργειας».
Όπως αναφέρει το περιοδικό pv, όλα τα συστήματα χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου ονομαστικής χωρητικότητας 5,1 kWh. Η σειρά X1-IES περιλαμβάνει μοντέλα με μία έως τέσσερις μπαταρίες, με χωρητικότητα από 5,1 kWh έως 20,4 kWh. Η σειρά X3-IES περιλαμβάνει μοντέλα με δύο έως έξι μπαταρίες, με χωρητικότητα που κυμαίνεται από 10,2 kWh έως 30,7 kWh.
«Με χρόνο μετάβασης σε λιγότερο από 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου, η μετάβαση από το δίκτυο σε εφεδρική ισχύ είναι σχεδόν άμεση», δήλωσε η εταιρεία. «Το σύστημα μπορεί να διαχειριστεί μια εντυπωσιακή υπερφόρτωση 200% της παροχής έκτακτης ανάγκης (EPS) για έως και 10 δευτερόλεπτα και διαθέτει ρυθμό φόρτισης/εκφόρτισης 50 A».
Όλα τα συστήματα έχουν θερμοκρασία λειτουργίας από -30 C έως 53 C. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ενσωματώσουν χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως διακόπτης κυκλώματος σφάλματος τόξου (AFCI) και ταχεία διακοπή λειτουργίας, ενώ όλα διαθέτουν συσκευές προστασίας από υπερτάσεις (SPD) τύπου II τόσο στην πλευρά AC όσο και στην πλευρά DC.
«Το X1/X3-IES διαχειρίζεται την ενέργεια με τα χαρακτηριστικά του που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε ο κατασκευαστής. «Οι δυνατότητες Smart Schedule, Intelligent Loads Management και Smart Scene επιτρέπουν τον έλεγχο και την προσαρμογή, διασφαλίζοντας ότι η ενέργεια κατανέμεται και χρησιμοποιείται αποτελεσματικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις του χρήστη».