Η BYD εγκαινίασε την Τρίτη το σύστημα έξυπνων αυτοκινήτων με τεχνητή νοημοσύνη, καθώς ο κινεζικός γίγαντας κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιδιώκει να ανταγωνιστεί τους αντιπάλους του σε προηγμένες τεχνολογίες, όπως η αυτοματοποιημένη στάθμευση.

Η BYD, η οποία ξεπέρασε την Tesla ως η κορυφαία σε πωλήσεις μάρκα EV στον κόσμο κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023, πουλώντας περισσότερα οχήματα με μπαταρίες από τον αμερικανικό ανταγωνιστή της, δήλωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 5 δισεκατομμύρια κινεζικά γιουάν (701,8 εκατομμύρια δολάρια) για την κατασκευή των πρώτων επαγγελματικών χώρων δοκιμαστικής οδήγησης παντός εδάφους στον κόσμο σε πόλεις της Κίνας, σύμφωνα με το CNBC.

Η BYD έλαβε άδεια δοκιμών υπό όρους για αυτόνομη οδήγηση L3 σε δρόμους υψηλής ταχύτητας στη Σενζέν τον Ιούλιο του περασμένου έτους, καθιστώντας την την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που έλαβε τέτοια άδεια στην Κίνα, σύμφωνα με την ανάρτηση της εταιρείας στο Weibo.

Η αυτόνομη οδήγηση L3 αναφέρεται στην υπό όρους αυτοματοποιημένη οδήγηση, όπου ένας άνθρωπος πρέπει να είναι έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οι μετοχές του κινεζικού γίγαντα EV που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο Shenzhen υποχώρησαν περισσότερο από 2% την Τετάρτη σε μια ευρύτερη πτώση στο χρηματιστήριο της Κίνας.

Ο πόλεμος τιμών και ο εντεινόμενος ανταγωνισμός στην κινεζική αγορά EV έχουν συμπιέσει την κερδοφορία των κατασκευαστών EV της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των BYD, Nio, Xpeng και Li Auto.

Η Xpeng, η Nio, η Huawei και η Zeekr αποκάλυψαν πρόσφατα νέα μοντέλα EV καθώς προσπαθούν να αποκτήσουν πλεονέκτημα στην ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά EV της Κίνας, η οποία έχει δει την κινεζική εταιρεία καταναλωτικών ηλεκτρονικών Xiaomi να αποκαλύπτει επίσης ένα μοντέλο EV αυτοκινήτου.