Η Τουρκία επέβαλε δασμούς αντιντάμπινγκ σε ορισμένες εισαγωγές χάλυβα από την Κίνα, τη Ρωσία, την Ινδία και την Ιαπωνία, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα την Παρασκευή, με τους υψηλότερους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές, σύμφωνα με το Reuters.

Οι δασμοί που θα επιβληθούν θα κυμαίνονται από 6,10% έως 43,31% των τιμών κόστους, ασφάλισης και ναύλου (CIF), αναφέρεται στην απόφαση, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην αποτροπή του «αθέμιτου ανταγωνισμού» μετά από προσφυγές των εγχώριων παραγωγών πέρυσι.

Μια έρευνα σχετικά με τις εισαγωγές χάλυβα θερμής έλασης μετά την προσφυγή των τοπικών παραγωγών έδειξε ότι το φερόμενο ντάμπινγκ χάλυβα από την Κίνα, τη Ρωσία, την Ινδία και την Ιαπωνία απειλούσε να βλάψει την εγχώρια παραγωγή, αναφέρει η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Η Επίσημη Εφημερίδα της Τουρκίας είναι μια εθνική εφημερίδα που δημοσιεύει καθημερινά νέα νομοθεσία και άλλες ανακοινώσεις.

Οι δασμοί που επιβάλλονται στις εισαγωγές από την Κίνα κυμαίνονται από περίπου 15% έως 43% και οι δασμοί που επιβάλλονται στις εισαγωγές από τη Ρωσία, την Ινδία και την Ιαπωνία κυμαίνονται από 6% έως 9%, σύμφωνα με την απόφαση.

Η απόφαση της Άγκυρας έρχεται εν μέσω αυξανόμενων εμπορικών εντάσεων μεταξύ της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους δασμούς στα ηλεκτρικά οχήματα, το μπράντι και άλλα αγαθά και ακολουθεί την καταγγελία της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για τους εισαγωγικούς δασμούς που επιβλήθηκαν στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα που εισέρχονται στην Τουρκία.

Διαβάστε ακόμη