Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στις ασιατικές αγορές την Τρίτη, πέφτοντας κατά από τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ, καθώς η άμβλυνση της αβεβαιότητας σχετικά με το Ιράν υποβάθμισε τη ζήτηση ασφαλών καταφυγίων για το κίτρινο μέταλλο, ενώ η πίεση από τις ανησυχίες για τα αμερικανικά επιτόκια παρέμεινε.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, το ράλι του χαλκού, σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, αντιστράφηκε επίσης την Τρίτη εν μέσω κάποιας απομάκρυνσης κερδών και καθώς οι έμποροι μέτρησαν πόσο μεγάλες δυνατότητες έχει φέτος το κόκκινο μέταλλο.

Ειδικότερα, την Τρίτη (21/05) η τιμή spot του χρυσού υποχώρησε κατά 0,5% στα 2.413,77 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που λήγουν τον Ιούνιο υποχώρησαν κατά 0,9% στα 2.416,75 δολάρια ανά ουγγιά έως τις 07:59 ώρα Ελλάδας. Υπενθυμίζουμε ότι ο χρυσός σημείωσε υψηλό ρεκόρ σχεδόν στα 2.450 δολάρια τη Δευτέρα.

Τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα υποχώρησαν επίσης την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για την πλατίνα υποχώρησαν κατά 1,6% στα 1.042,60 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το ασήμι υποχώρησαν κατά 2,5% στα 31,628 δολάρια ανά ουγγιά. Όμως και τα δύο μέταλλα διατήρησαν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που είχαν σημειώσει κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Διαβάστε ακόμη