«Υπάρχει μια γενικότερη επίθεση εναντίον των ΑΠΕ και ειδικότερα εναντίον των ανεμογεννητριών από τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης με αφορμή ερώτηση που δέχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής σε σχέση με την ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών πάρκων στη δυτική Ελλάδα. Η ερώτηση διατυπώθηκε από τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλτιάδη Ζαμπάρα, και αφορούσε στη θεσμοθέτηση θαλάσσιου χωροταξικού σχεδίου για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε, επίσης, πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις διάφορες ερωτήσεις του δεν ενθαρρύνει κανενός είδους έργο ΑΠΕ, πλην εξαιρέσεων.

Σε σχέση με τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των υπεράκτιων αιολικών έργων, που αναφέρθηκε από τον Μιλτιάδη Ζαμπάρα, ο Θόδωρος Σκυλακάκης επισήμανε πως στην περιοχή που θα γίνουν τα έργα θα υπάρχει αυξημένη προστασία για τα ψάρια, ενώ άλλες επιπτώσεις στο περιβάλλον που καλύπτονται από τις περιβαλλοντικές μελέτες είναι πάρα πολύ μικρές. Στη δευτερολογία του, ο Σκυλακάκης τόνισε πως η διαδικασία για το σχέδιο για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα ήταν μια εξαντλητική διαδικασία με περιβαλλοντική, αλλά και αρχαιολογική διάσταση.

Πέραν των υπεράκτιων αιολικών πάρκων, ο Θόδωρος Σκυλακάκης απάντησε και σε ερώτηση του Μιλτιάδη Ζαμπάρα για την υποστελέχωση της δασικής υπηρεσίας. Ως προς αυτό, ο Σκυλακάκης απάντησε πως το πρόβλημα της υποστελέχωσης της δασικής υπηρεσίας είναι υπαρκτό και διαχρονικό, αφού δεν είχαν γίνει μόνιμοι διορισμοί τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια. Ωστόσο, ανέφερε πως φέτος υπήρξαν διορισμοί και θα έρθουν περισσότεροι σύντομα. Μάλιστα, ο κ. Σκυλακάκης είπε πως «η δική μου πεποίθηση είναι πως χρειαζόμαστε και άλλο προσωπικό να έρθει». Τέλος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε πως η κυβέρνηση προχωράει στην απόκτηση 490 οχημάτων για χρήση από τα δασαρχεία, ενώ ισχυρίστηκε πως «έχουμε βάλει πρωτοφανή ποσά για επενδύσεις στη δασική υπηρεσία».

Διαβάστε ακόμη