Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι η παραγωγή αργού θα αυξηθεί κατά μόλις 320.000 βαρέλια την ημέρα το επόμενο έτος, πολύ πιο αργά από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ενώ η παραγωγή εξακολουθεί να είναι έτοιμη να φθάσει το ρεκόρ των 13,54 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης προβλέπεται τώρα στο 2,4% έναντι 3,2%, ανέφερε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας στην βραχυπρόθεσμη ενεργειακή προοπτική της Τρίτης. Η επιβράδυνση έρχεται μετά από μια αιφνιδιαστική αύξηση με προφυλακτήρα πέρυσι.

Έκτοτε, ο αριθμός των πετρελαιοπηγών που λειτουργούν στις ΗΠΑ έχει πέσει κατακόρυφα και κυμαίνεται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2021, τροφοδοτώντας τις προσδοκίες ότι οι παραγωγοί σχιστόλιθου θα συνεχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στις αποδόσεις των μετόχων έναντι της ανάπτυξης.

Η πορεία της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου έχει καταστεί βασικός παράγοντας για τους συμμετέχοντες στην αγορά που μετρούν τις ισορροπίες για το επόμενο έτος, ιδίως καθώς μεγάλο μέρος της αύξησης αναμένεται να συμπέσει με την επιστροφή των προμηθειών από τα μέλη του ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του.

Ο οργανισμός αναθεώρησε επίσης χαμηλότερα την εκτίμησή του για το 2025 για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, η οποία θεωρείται ότι θα αυξηθεί κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με την εκτίμηση του περασμένου μήνα για 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Οι προμήθειες, εν τω μεταξύ, θεωρούνται σταθερές, προσθέτοντας στην αυξανόμενη χορωδία των εκκλήσεων για υπερπροσφορά πετρελαίου στην αγορά το επόμενο έτος. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προβλέπει ότι η παγκόσμια ζήτηση θα αυξηθεί λιγότερο από 1% το 2025.

Διαβάστε ακόμη