Οι τιμές στο αμερικανικό αργό πετρέλαιο αυξήθηκαν σχεδόν 3% την Τρίτη, καθώς οι ΗΠΑ προειδοποίησαν για πιθανή επικείμενη επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ. Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και του υπουργείου Άμυνας δήλωσαν στο NBC News ότι οι ΗΠΑ «έχουν ενδείξεις ότι το Ιράν ετοιμάζεται να εξαπολύσει άμεσα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ».

«Υποστηρίζουμε ενεργά τις αμυντικές προετοιμασίες για την υπεράσπιση του Ισραήλ έναντι αυτής της επίθεσης. Μια άμεση στρατιωτική επίθεση από το Ιράν κατά του Ισραήλ θα έχει σοβαρές συνέπειες για το Ιράν», δήλωσε στο NBC ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Ειδικότερα, τα προθεσμιακά Νοεμβρίου για το αργό αμερικανικό πετρέλαιο διαπραγματεύονται στα 70,22 δολάρια ανά βαρέλι, με άνοδο 2,01 δολάρια ή 2,95%.

Τα προθεσμιακά Δεκεμβρίου στο πετρέλαιο Μπρεντ διαπραγματεύονται στα 73,65 δολάρια ανά βαρέλι, με αύξηση 1,95 δολάρια ή 2,72%. Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή έχουν κλιμακωθεί δραματικά την τελευταία εβδομάδα, καθώς το Ισραήλ σφυροκόπησε την υποστηριζόμενη από το Ιράν πολιτοφυλακή Χεζμπολάχ με αεροπορικές επιδρομές, σκοτώνοντας τον ηγέτη της ομάδας Χασάν Νασράλα. Η κυβέρνηση Νετανιάχου έστειλε χερσαίες δυνάμεις στο νότιο Λίβανο την Τρίτη.

Αναλυτές της αγοράς πετρελαίου και γεωπολιτικοί αναλυτές έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει φέτος ότι μια ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο θα μπορούσε να αποτελέσει το τρικλοποδιά που θα οδηγήσει σε έναν περιφερειακό πόλεμο με το Ιράν, αυξάνοντας τον κίνδυνο διαταραχών στον εφοδιασμό με αργό.

Διαβάστε ακόμη