Η Exxon Mobil Corp πρότεινε επένδυση ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε υπεράκτιες πετρελαϊκές δραστηριότητες σε μια νέα επενδυτική ώθηση στη Νιγηρία, δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος του προέδρου, επικαλούμενος στελέχη της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Reuters.

Η επένδυση ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνομιλιών μεταξύ του αντιπροέδρου της Νιγηρίας Κασίμ Σέτιμα (Kashim Shettima) και του διευθύνοντος συμβούλου των δραστηριοτήτων της Exxon στη Νιγηρία Σέιν Χάρις (Shane Harris) στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, ανέφερε σε δήλωσή του ο προεδρικός εκπρόσωπος Στάνλεϊ Νκγουόγκα (Stanley Nkwocha).

Η Exxon σκοπεύει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του έργου της Owo, ενός σημαντικού έργου βαθέων υδάτων που εκτιμάται ότι θα κοστίσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο παραγωγός σχεδιάζει επίσης να δαπανήσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 50.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) τα επόμενα χρόνια και να διατηρήσει τις δραστηριότητές του στη Νιγηρία, παρά τη συμφωνία του να πουλήσει τα χερσαία περιουσιακά του στοιχεία στη Seplat Energy έναντι 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εκπρόσωπος της Exxon δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η παραγωγή πετρελαίου, η οποία αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της κυβέρνησης της Νιγηρίας και του συναλλάγματος, αυξήθηκε κατά 10,15% το δεύτερο τρίμηνο, με μέσο όρο 1,41 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, από 1,22 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με το Reuters.

Διαβάστε ακόμη