Τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 2-1/2 ετών, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,5 εκατομμύρια βαρέλια στα 413 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 20 Σεπτεμβρίου, ανέφερε η EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για μείωση κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού, εξαιρουμένων εκείνων που βρίσκονται στο Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου, διαμορφώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022.

Τα αποθέματα στο Cushing, Οκλαχόμα, κόμβο παράδοσης για τα προθεσμιακά συμβόλαια αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 116.000 βαρέλια, σημειώνοντας την πρώτη τους αύξηση από τις αρχές Αυγούστου, ανέφερε η EIA.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μείωσαν τις απώλειες μετά την έκθεση. Το αργό μπρεντ διαμορφωνόταν στα 74,82 δολάρια το βαρέλι, με πτώση περίπου 35 σεντς, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχωρούσε κατά 49 σεντς στα 71,06 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα σε 220,1 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για μείωση κατά 21.000 βαρέλια.

Η ενεργειακή κρίση της Ισπανίας έχει δει τόσο τις τιμές του φυσικού αερίου όσο και του ηλεκτρικού ρεύματος να εκτοξεύονται στα ύψη,

Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν το ντίζελ και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 122,9 εκατομμύρια βαρέλια, περισσότερο από τις προσδοκίες για πτώση 1,6 εκατομμυρίων βαρελιών, όπως έδειξαν τα στοιχεία της EIA.

Διαβάστε ακόμη