Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σήμερα, Πέμπτη 22 Αυγούστου, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης, παρά τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων καυσίμων, σύμφωνα με το Reuters.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό τύπου μπρεντ υποχώρησαν κατά 10 σεντς στα 75,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό τύπου West Texas Intermediate των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 23 σεντς και διαπραγματεύονταν στα 71,70 δολάρια στις 0639 GMT.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του WTI για τον Οκτώβριο έχει υποχωρήσει κατά 6,9% από τις 15 Αυγούστου, ενώ τα συμβόλαια του μπρεντ έχουν υποχωρήσει κατά 6,4% την ίδια περίοδο.

Οι τιμές έκαναν βουτιά εν μέσω μιας έκθεσης την Τετάρτη για αναθεωρημένα στατιστικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, που έδειξαν ότι το 2024 προστέθηκαν λιγότερες θέσεις εργασίας από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως, και αδύναμων οικονομικών στοιχείων την περασμένη εβδομάδα από την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, όπως η Ρωσία, γνωστοί ως ΟΠΕΚ+, θα άρουν ορισμένες εθελοντικές περικοπές στην παραγωγή τον Οκτώβριο, προσθέτοντας περισσότερη προσφορά.

Οι ανησυχίες σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί η παραγωγή του ΟΠΕΚ+ το τέταρτο τρίμηνο, εάν αρθούν οι περικοπές, έχουν επιδεινώσει την αδυναμία των τιμών, αν και θα μπορούσαν να ανασταλούν ή να ανατραπούν εάν χρειαστεί.

Διαβάστε ακόμη