Οι τιμές για το πετρέλαιο καταγράφουν υποχώρηση από το πρωί μετά από μια σύντομη ανάκαμψη στην προηγούμενη συνεδρίαση, εξαιτίας της απροσδόκητης αύξησης των αποθεμάτων αργού πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ, που αντιστάθμισε τις ανησυχίες για την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό πετρέλαιο μπρεντ υποχώρούν 21 σεντς, ή 0,27%, στα 76,27 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχωρεί 25 σεντς, ή 0,34%, στα 72,95 δολάρια το βαρέλι. Τα αποθέματα αργού πετρελαίου, βενζίνης και αποστάγματος των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 176.000 βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 2 Αυγούστου, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 3,313 εκατ. βαρέλια.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ πρόκειται να δημοσιεύσει τα επίσημα εβδομαδιαία δεδομένα αποθέματος σήμερα. Τη Δευτέρα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιανουαρίου και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του WTI έφθασαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, καθώς η παγκόσμια χρηματιστηριακή ύφεση βάθυνε λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ. Ωστόσο, και οι δύο δείκτες αναφοράς έσπασαν ένα σερί πτώσης τριών συνεδριάσεων την Τρίτη, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή πυροδότησαν ανησυχίες για την προσφορά, υποστηρίζοντας τις τιμές.

Η υπόσχεση του Ιράν για αντίποινα εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ μετά τη δολοφονία δύο ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ έχει εγείρει ανησυχίες ότι ένας ευρύτερος πόλεμος είναι στα σκαριά στη Μέση Ανατολή. «Οποιαδήποτε κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο κίνδυνο διακοπής των προμηθειών από την περιοχή», δήλωσε ο αναλυτής της ANZ Ντάνιελ Χάινς. Η χαμηλότερη παραγωγή στα 300.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) πετρελαϊκού κοιτάσματος Sharara της Λιβύης προσθέτει επίσης τις ανησυχίες για έλλειψη εφοδιασμού.

Διαβάστε ακόμη