Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ γνώρισε ένα ακόμη κύμα ενοποίησης το δεύτερο τρίμηνο του 2024, με την αξία των συμφωνιών να ξεπερνά τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Reuters. Αυτό το κύμα ακολουθεί ένα πρώτο τρίμηνο που έσπασε ρεκόρ και αναδεικνύει τη συνεχιζόμενη τάση ενοποίησης του κλάδου.

Σημαντικοί παίκτες όπως η ConocoPhillips και η Devon Energy, που προηγουμένως δίσταζαν να συμμετάσχουν στο «όργιο» συγχωνεύσεων, μπήκαν τώρα στη μάχη, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό και τις αξίες των συμφωνιών. Η μέση τιμή για μη ανεπτυγμένες θέσεις γεωτρήσεων έχει εκτοξευθεί στα 3,2 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο έτος.

Ενώ οι συγχωνεύσεις μεγάλης κλίμακας έχουν κυριαρχήσει στο τοπίο, οι μικρότερες συμφωνίες παρεμποδίζονται από την έλλειψη κεφαλαίων και τις μεταβαλλόμενες προτεραιότητες των επενδυτών. Παρόλα αυτά, ολοκληρώθηκαν αρκετές αξιόλογες εξαγορές, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς της XCL Resources από την SM Energy και της προσφοράς της Crescent Energy για την SilverBow Resources.

Καθώς ο κλάδος συνεχίζει να εξελίσσεται, μένει να δούμε αν αυτή η φρενίτιδα συγχωνεύσεων θα συνεχιστεί ή αν μια αλλαγή στις συνθήκες της αγοράς θα επιβραδύνει τη δραστηριότητα των συμφωνιών.

Διαβάστε ακόμη