Οι τιμές για το πετρέλαιο σημειώνουν άνοδο από το πρωί, βάζοντας ένα «φρένο» στο τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και οι αυξανόμενοι κίνδυνοι προσφοράς από τις πυρκαγιές στον Καναδά έδωσαν ώθηση στις τιμές.
Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό πετρέλαιο μπρεντ για τον Σεπτέμβριο αυξάνονται κατά 37 σεντς ή 0,5% στα 81,38 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate για τον Σεπτέμβριο αυξάνεται κατά 38 σεντς ή 0,5% στα 77,34 δολάρια το βαρέλι. Το WTI είχε χάσει 7% στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, ενώ το μπρεντ έχασε σχεδόν 5%.
Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου, βενζίνης και αποσταγμάτων μειώθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που μίλησαν στο Reuters και επικαλούνται το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API), αντανακλώντας τη σταθερή ζήτηση στον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο. Οι πυρκαγιές στον Καναδά στήριξαν επίσης τις τιμές. Οι πυρκαγιές ανάγκασαν ορισμένους παραγωγούς να περιορίσουν την παραγωγή και απείλησαν μεγάλο μέρος της προσφοράς, ανέφεραν οι αναλυτές της ING.
Τα στοιχεία του API έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 19 Ιουλίου, ανέφεραν πηγές στο Reuters, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας. Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,8 εκατ. βαρέλια και τα αποστάγματα μειώθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.
Αυτή θα ήταν η πρώτη φορά που τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ θα μειώνονταν για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες από τον Σεπτέμβριο του 2023. Τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία για τα αποθέματα πετρελαίου αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σε χαμηλό έξι εβδομάδων την Τρίτη, με το μπρεντ να κλείνει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Ιουνίου, λόγω των συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στο πλαίσιο ενός σχεδίου που είχε περιγράψει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον Μάιο και με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ.
Οι τιμές πιέστηκαν επίσης λόγω της συνεχιζόμενης ανησυχίας ότι η οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο, θα αποδυναμώσει την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου.
Διαβάστε ακόμη