Οι τιμές του πετρελαίου ανέβηκαν την Παρασκευή εν μέσω ενδείξεων εξασθένησης των πληθωριστικών πιέσεων στον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και τα συμβόλαια οδεύουν προς εβδομαδιαία πτώση, σύμφωνα με το Reuters.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου μπρεντ αυξήθηκαν κατά 33 σεντς ή 0,4% στα 85,73 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate σκαρφάλωσαν κατά 46 σεντς ή 0,6% στα 83,08 δολάρια το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια κέρδισαν στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, αλλά εξακολουθούσαν να είναι έτοιμα για εβδομαδιαία πτώση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το Brent επρόκειτο να υποχωρήσουν περίπου 1% σε σχέση με την εβδομάδα, μετά από τέσσερις εβδομάδες κερδών. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του WTI ήταν σε γενικές γραμμές σταθερά σε εβδομαδιαία βάση, με πρόβλεψη για πτώση 0,1%.

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών ενισχύθηκε μετά τα στοιχεία της Πέμπτης που έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ υποχώρησαν τον Ιούνιο, τροφοδοτώντας τις ελπίδες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει σύντομα τα επιτόκια. Τα χαμηλότερα επιτόκια αναμένεται να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη, γεγονός που θα βοηθήσει στην αύξηση της κατανάλωσης καυσίμων.

Ωστόσο, η αγορά εξακολουθεί να περιμένει σαφέστερα σημάδια δράσης. Ενώ ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ αναγνώρισε την πρόσφατη τάση βελτίωσης των πιέσεων στις τιμές, δήλωσε στους νομοθέτες ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να ενισχυθεί η υπόθεση της μείωσης των επιτοκίων.

Οι ενδείξεις για ισχυρή καλοκαιρινή ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ διατήρησαν επίσης τις τιμές σε υψηλά επίπεδα.

Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ ήταν στα 9,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) την εβδομάδα που έληξε στις 5 Ιουλίου, το υψηλότερο για την εβδομάδα που περιλαμβάνει την αργία της Ημέρας Ανεξαρτησίας από το 2019, όπως έδειξαν κυβερνητικά στοιχεία την Τετάρτη. Η ζήτηση καυσίμων για αεροσκάφη σε μέση βάση τεσσάρων εβδομάδων ήταν η ισχυρότερη από τον Ιανουάριο του 2020.

Η ισχυρή ζήτηση καυσίμων ενθάρρυνε τα αμερικανικά διυλιστήρια να αυξήσουν τη δραστηριότητά τους και να αντλήσουν από τα αποθέματα αργού πετρελαίου. Η καθαρή εισροή αργού από τα διυλιστήρια της ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε περισσότερα από 9,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2019, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία.

Διαβάστε ακόμη