Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη, αφού ο πληθωρισμός στην Κίνα, τον κορυφαίο εισαγωγέα αργού, ήταν ασθενέστερος του αναμενόμενου, ενώ οι έμποροι στάθμισαν την αυξανόμενη πιθανότητα μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, καθώς οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αργότερα μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με το Reuters.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Μπρεντ σημείωναν πτώση 27 σεντς ή 0,3% στα 84,39 δολάρια το βαρέλι, μετά από πτώση 1,3% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) σημείωνε πτώση 20 σεντς ή 0,25%, στα 81,21 δολάρια το βαρέλι, μετά από πτώση 1,1% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Και τα δύο συμβόλαια έχασαν περίπου 3% στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, λόγω των ενδείξεων ότι η ενεργειακή βιομηχανία του Τέξας βγήκε σχετικά αλώβητη από τον τυφώνα Beryl, αφού έπληξε την περιοχή τη Δευτέρα.

Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου ξεκίνησαν εκ νέου ορισμένες εργασίες την Τρίτη. Ορισμένα λιμάνια άνοιξαν εκ νέου και οι περισσότεροι παραγωγοί και εγκαταστάσεις αύξησαν την παραγωγή, αν και ορισμένες εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές και η ηλεκτροδότηση δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως ακόμη.

Στη Μέση Ανατολή, οι διαπραγματεύσεις για την εξασφάλιση κατάπαυσης του πυρός στον πόλεμο στη Γάζα θα συνεχιστούν στη Ντόχα, με τη συμμετοχή των επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλέστηκαν στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου την Τρίτη, υποδεικνύοντας ότι η καλοκαιρινή ζήτηση καυσίμων είναι σταθερή και οδηγεί στην ανάκαμψη μετά από ημέρες πτώσης.

Τα στοιχεία του API έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,923 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 5 Ιουλίου, ανέφεραν οι πηγές. Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,954 εκατομμύρια βαρέλια. Ωστόσο, η προσφορά αποσταγμάτων αυξήθηκε κατά 2,342 εκατομμύρια βαρέλια.

Μια έκθεση της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) την Τρίτη προέβλεψε επίσης ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα ξεπεράσει την προσφορά το επόμενο έτος, αντιστρέφοντας μια προηγούμενη έκκληση για πλεόνασμα.

Κάλυψη των απωλειών στις τιμές του πετρελαίου, ωστόσο, αποτέλεσαν τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, τα οποία έδειξαν ότι η υπόθεση για μείωση των επιτοκίων γίνεται όλο και πιο ισχυρή.

Τα χαμηλότερα επιτόκια θα πρέπει να ωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη και, επομένως, την κατανάλωση πετρελαίου.

Διαβάστε ακόμη