Η Exxon Mobil ανακοίνωσε ότι οι μεταβολές στις τιμές του πετρελαίου αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά τα κέρδη της από τον ανώριο τομέα στο δεύτερο τρίμηνο. Η εταιρεία προβλέπει αύξηση 300 έως 700 εκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με τα κέρδη της πρώτου τριμήνου. Τα νέα αυτά έρχονται λίγο μετά την πρόσφατη εξαγορά της Pioneer Natural Resources από την Exxon Mobil έναντι 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι συνδυασμένες δραστηριότητες θα εδραιώσουν τη θέση της Exxon Mobil ως του μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου στο λεκάνης του Πέρμιαν, ενός αποθεματικού ορυκτού πλούσιου σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις Ηνωμένες Πολιτείς, σύμφωνα με το Reuters.

Ωστόσο, οι θετικές προοπτικές για τις τιμές του πετρελαίου εξισώνονται από τη προβλεπόμενη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου. Η Exxon Mobil αναμένει ότι αυτή η πτώση θα μειώσει τα κέρδη της από τον ανώριο τομέα κατά 300 έως 700 εκατομμύρια δολάρια στο δεύτερο τρίμηνο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό έρχεται μετά την ανακοίνωση κερδών 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον ανώριο τομέα για το πρώτο τρίμηνο, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2024.

Συνολικά, η έκθεση της Exxon Mobil παρουσιάζει μια εικόνα μιας εταιρείας της οποίας τα οικονομικά αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο θα επηρεαστούν σημαντικά από τις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου είναι ένας θετικός παράγοντας, αλλά εξισορροπείται από τη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου. Οι καθαρές επιπτώσεις στα κέρδη της απομένει να διαπιστωθούν και θα εξαρτηθούν από τις ακριβείς μεταβολές της αγοράς.

Διαβάστε ακόμη