Οι θαλάσσιες εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας αυξήθηκαν ελαφρώς κατά την τετραπλή περίοδο έως τις 9 Ιουνίου, αντιστρέφοντας μια πτώση τεσσάρων εβδομάδων. Η αύξηση αυτή οφείλεται σε άνοδο στις εβδομαδιαίες αποστολές σε υψηλό πενταετίας. Παρά την αύξηση, οι ροές του ρωσικού αργού πετρελαίου στο εξωτερικό εξακολουθούν να είναι χαμηλότερες από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη συμμόρφωση της Ρωσίας με έναν στόχο παραγωγής του OPEC+ ή σε διεθνείς κυρώσεις, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι θαλάσσιες αποστολές αργού πετρελαίου της Ρωσίας αυξήθηκαν στα 3,53 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα την εβδομάδα που έληξε στις 9 Ιουνίου. Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων σημείωσε επίσης άνοδο, φτάνοντας τα 3,34 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, την πρώτη αύξηση σε πέντε εβδομάδες. Η αύξηση παρατηρήθηκε στις αποστολές από το λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας Novorossiysk και τα λιμάνια του Ειρηνικού Kozmino και De Kastri.

Η Ρωσία τερμάτισε τους στόχους εξαγωγής της στα τέλη Μαΐου και επέλεξε να περιορίσει την παραγωγή της σύμφωνα με τον OPEC+. Ο στόχος παραγωγής της Ρωσίας έχει οριστεί στα 8,978 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι αποστολές προς τους Ασιάτες πελάτες της Ρωσίας ανέκαμψαν στα 3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα στις τέσσερις εβδομάδες έως τις 9 Ιουνίου. Περίπου 1,24 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα αργού πετρελαίου φορτώθηκαν σε δεξαμενόπλοια που κατευθύνονταν προς την Κίνα. Οι ροές σε πλοία που σηματοδοτούν προορισμούς στην Ινδία ήταν κατά μέσο όρο περίπου 1,43 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Οι θαλάσσιες εξαγωγές αργού πετρελαίου της Ρωσίας προς τις ευρωπαϊκές χώρες έχουν παύσει. Η Τουρκία είναι πλέον η μοναδική αγορά για σύντομες αποστάσεις για αποστολές από τα δυτικά λιμάνια της Ρωσίας, με σταθερές ροές περίπου 340.000 βαρέλια την ημέρα.

Η συνολική αξία των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου αυξήθηκε σε υψηλό πενταετίας των 1,63 δισεκατομμυρίων δολαρίων την εβδομάδα που έληξε στις 9 Ιουνίου. Ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων παρέμεινε σχεδόν σταθερός, φτάνοντας τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη