Ο πετρελαϊκός γίγαντας Chevron Corp ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου την Παρασκευή, καθώς ο υψηλότερος όγκος παραγωγής βοήθησε να αντισταθμιστεί το πλήγμα από τις αδύναμες τιμές του φυσικού αερίου, σύμφωνα με το Reuters.

Οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου ήταν σε μεγάλο βαθμό περιορισμένες κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, παρά τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις, καθώς τα μη μέλη του ΟΠΕΚ διατήρησαν τις προμήθειες, ενώ μια ηπιότερη χειμερινή περίοδος ώθησε τις τιμές του φυσικού αερίου σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

«Η παραγωγή στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 35% σε σχέση με πέρυσι και συνεχίσαμε να επιτυγχάνουμε σημαντικά ορόσημα του έργου», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Mike Wirth.

Η υψηλότερη παραγωγή οφείλεται στην εξαγορά της PDC Energy, Inc. και στη συνεχιζόμενη ισχυρή εκτέλεση στις λεκάνες Permian και Denver-Julesburg (DJ).

Η καθαρή παραγωγή ισοδύναμου πετρελαίου κατά τη διάρκεια του τριμήνου αυξήθηκε κατά 12% σε 3,34 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα (boepd).

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Chevron προσφέρθηκε να αγοράσει την Hess Corp έναντι 53 δισ. δολαρίων για να αποκτήσει πάτημα στα προσοδοφόρα υπεράκτια κοιτάσματα της πλούσιας σε πετρέλαιο Γουιάνας.

Η συμφωνία, ωστόσο, έχει καθυστερήσει από μια ρυθμιστική εξέταση και αμφισβητήθηκε από την Exxon , η οποία διεκδικεί το δικαίωμα στα περιουσιακά στοιχεία της Hess στη Γουιάνα.

Η εταιρεία, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία εξαγοράς της Hess Corp σε μια συμφωνία ύψους 53 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 2,93 δολαρίων ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 2,87 δολάρια.