Οι τιμές του πετρελαίου διεύρυναν τα κέρδη τους την Πέμπτη, μετά την άνοδο κατά ένα δολάριο το βαρέλι στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την επιδείνωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, στην οποία ενδέχεται να εμπλακεί το Ιράν, ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον ΟΠΕΚ.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό τύπου Μπρεντ αυξήθηκαν κατά 30 σεντς ή 0,3% στα 90,78 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό τύπου West Texas Intermediate των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 25 σεντς ή 0,3% στα 86,46 δολάρια το βαρέλι.

Τα υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτόκια θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη και να καταστείλουν τη ζήτηση για πετρέλαιο.

Τα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η πρόοδος στον πληθωρισμό μπορεί να έχει σταματήσει και ότι θα χρειαστεί μια μεγαλύτερη περίοδος σφιχτής νομισματικής πολιτικής για να τιθασευτεί ο πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι επενδυτές που ανέμεναν νωρίτερα μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, βλέπουν τώρα τον Σεπτέμβριο ως πιθανότερο χρονικό σημείο για την έναρξη του κύκλου χαλάρωσης, μετά την τρίτη συνεχόμενη μέτρηση για τον πληθωρισμό των καταναλωτών που είναι ισχυρότερη από τις προβλέψεις.

Οι έμποροι πετρελαίου θα προσέξουν επίσης τη μηνιαία έκθεση για την αγορά πετρελαίου από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) που θα υποβληθεί αργότερα την Πέμπτη, καθώς και την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για την αγορά πετρελαίου που θα υποβληθεί την Παρασκευή.