Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στις ασιατικές αγορές την Τετάρτη, αφού ένας αμερικανικός βιομηχανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι επενδυτές περιόρισαν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ υποχώρησαν κατά 11 σεντς ή 0,13% στα 82,66 δολάρια το βαρέλι. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν κατά 3 σεντς στα 77,84 δολάρια το βαρέλι.

«Το ράλι των τιμών διακόπηκε από την υψηλότερη του αναμενόμενου αποτύπωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, η οποία έχει τη δυνατότητα να καθυστερήσει τον κύκλο μείωσης των επιτοκίων», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας του τομέα ενέργειας της DBS Bank, Σουβρό Σαρκάρ.

«Επιπλέον, η συσσώρευση αποθεμάτων είναι πιθανό να εκπλήξει προς τα πάνω αυτή την εβδομάδα, ενώ η διακοπή λειτουργίας του διυλιστηρίου της BP στο Whiting δεν βοηθά επίσης τα πράγματα από την πλευρά της ζήτησης».

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 8,52 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 9 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου που δημοσιεύθηκαν αργά την Τρίτη.

Η συσσώρευση ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση των 2,6 εκατομμυρίων βαρελιών που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

«Οι συσσωρεύσεις στο αργό πετρέλαιο ήταν αρκετά πτωτικές. Ωστόσο, αυτό αντισταθμίστηκε από τις μεγάλες μειώσεις των προϊόντων», ανέφεραν οι αναλυτές της ING σε σημείωμά τους, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία πιθανότατα αντανακλούν τη διακοπή λειτουργίας του διυλιστηρίου Whiting κατά 435.000 βαρέλια ημερησίως.

Τα στοιχεία του API έδειξαν ότι τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 7,23 εκατ. βαρέλια και τα αποθέματα αποσταγμάτων μειώθηκαν κατά 4,02 εκατ. βαρέλια, και οι δύο πολύ μεγαλύτερες μειώσεις από τις προβλέψεις των αναλυτών