Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση που δημοσίευσε η Κομισιόν, εγκρίθηκαν 40 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, προκειμένου η Αθήνα να προετοιμαστεί καλύτερα για να προστατευτεί από τις συνέπειες μελλοντικών καταστροφικών πλημμυρών και να προστατέψει σπίτια και επιχειρήσεις. Τα κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση 4,83 χλμ. του υδάτινου ρέματος της Εσχατιάς, το οποίο αποτελεί σημαντικό κίνδυνο πλημμύρας για την τοπική κοινωνία καθώς διέρχεται από πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές, με πολλά κτίρια να βρίσκονται στις όχθες του.

Η Ελίζα Φερέιρα, η επίτροπος για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, δήλωσε: «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται πιο έντονα και πιο συχνά. Χάρη σε αυτό το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο, οι πολίτες της Αθήνας θα προστατεύονται καλύτερα από μελλοντικές πλημμύρες, διασφαλίζοντας ότι τα σπίτια, οι επιχειρήσεις και οι περιφέρειές τους προστατεύονται επαρκώς. Θα επιτρέψει στην πόλη της Αθήνας να γίνει πιο ανθεκτική στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο μέλλον».

Έχουν ήδη επενδυθεί 69 εκατομμύρια ευρώ από κονδύλια της Πολιτικής Συνοχής για τη στήριξη μηχανισμών αντιπλημμυρικής προστασίας κατά μήκος της περιοχής, προστατεύοντας πάνω από 300.000 κατοίκους από πλημμύρες.

Διαβάστε ακόμη