Πιστοποίηση κατά το διεθνές πρότυπο LEED στη βαθμίδα Gold έλαβαν οι εγκαταστάσεις logistics που έχει αναπτύξει η Noval Property στη Μάνδρα Αττικής. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η διαδικασία πιστοποίησης ήταν αναμφισβήτητα μια πρόκληση, λόγω του μεγέθους του έργου (9.830 τ.μ.) και δεδομένου του περιορισμένου χρονοδιαγράμματος κατασκευής και των τυποποιημένων προδιαγραφών που διακρίνουν τα κτίρια logistics.

Ήδη από την προμελέτη ενσωματώθηκαν αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας και ενεργειακής απόδοσης, εξασφαλίζοντας την τήρησή τους έως την ολοκλήρωση της κατασκευής, όπως χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, ενσωμάτωση προηγμένων συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και νερού, ποιότητας εσωτερικού περιβάλλοντος.

Πρόκειται για μία καινοτόμα και περιβαλλοντικά βιώσιμη επένδυση, η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023 και συνίσταται στην κατασκευή ενός Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής υψηλών προδιαγραφών, με μεγάλη αποθηκευτική ικανότητα ξηρού φορτίου, στοχεύοντας να είναι το πρώτο κτήριο logistics με πιστοποίηση LEED GOLD στην Ελλάδα.

Το ακίνητο, συνολικής δομημένης επιφάνειας 9.830 τ.μ., είχε πλήρως εκμισθωθεί πριν από την έναρξη κατασκευής του, ενώ το συνολικό κόστος επένδυσης ανήλθε σε 8 εκατ. ευρώ. Η Noval Property, πιστή στη στρατηγική της, σχεδιάζει και επενδύει σε Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής με υψηλές προδιαγραφές που εξασφαλίζουν μέγιστο αποθηκευτικό όγκο, υψηλή ευελιξία στη χρήση στατικών και δυναμικών μέσων αποθήκευσης, υψηλή λειτουργικότητα και αισθητική, βιώσιμη λειτουργία και χαμηλό κόστος λειτουργίας.

Ένα ακόμη μεγάλο πράσινο project που έχει αναλάβει να ολοκληρώσει η Noval έως το 2026 σε συνεργασία με την Brook Lane Capital, είναι το συγκρότημα γραφείων THE GRID. Το εν λόγω έργο πρόκειται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο έκτασης 16.100 τ.μ. επί της συμβολής των οδών Χειμάρρας και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου. Θα έχει συνολική επιφάνεια 61.500 τ.μ., εκ των οποίων τα 26.400 τ.μ. αντιστοιχούν σε χώρους ανωδομής και τα 35.100 τ.μ. σε υπόγειους χώρους. Το συγκρότημα αποτελείται από 2 κτίρια σχήματος Γ τα οποία διατάσσονται αντικριστά σχηματίζοντας έναν κεντρικό κήπο με εκτεταμένη βλάστηση. Μάλιστα, σε κάθε κτίριο δημιουργείται ένα ηλιακό αίθριο το οποίο περικλείεται από την κεντρική είσοδο και τα εξωτερικά κλιμακοστάσια. Οι εξωτερικές όψεις επενδύονται εξ ολοκλήρου με ενεργειακό κέλυφος και το συγκρότημα αναμένεται να πιστοποιηθεί στην ανώτερη βαθμίδα αξιολόγησης LEED PLATINUM.

Διαβάστε ακόμη